02/15/12 07:57
(http://ivo.bg/)

Закланата шистова кокошка влиза в реанимацията

Може ли времето да бъде върнато назад? Всички знаем, че не може, но властта в България все пак продължава с експериментите- за чия сметка, ще се види тепърва. Това прозира зад новината, която някак приглушено и между другото спомена тази сутрин пред БНТ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той оповести първата стъпка назад към преразглеждане на безумния мораториум върху самото познание, който се случи с гласуването (по каприз на премиера Борисов) решение на парламента да се забрани да се знае дали България разполага с шистов газ.

Стъпката назад от този гаф, който вече струва загуба на доверие в Борисов от страна на Вашингтон ( за радост на всички, които се надяват това пък да допринесе за нов приток на взаимно умиление по трасето на „течната дружба” с Москва), се казва „временна комисия”, която ще лекува отрязаната глава чрез проучване на екологичните, икономическите и технологичните аспекти на гилотината .

Малко е странно да научим за създаването на този парламентарен инструмент за спасяване на България от собствената й управленска глупост от представител на изпълнителната власт, която не би трябвало да нарежда на законодателите. Но тук е така: тон дава шефът на тази власт и вече никому това май не прави впечатление.

Иначе казано, беше забранено да знаем дали разполагаме със златна кокошка, след което сега ще преценим дали и при какви условия искаме тя да снася яйца. Ето как нашите власти най-после решиха вечния философски въпрос за кокошката и яйцето- първо я колиш, после започваш да питаш дали няма да е така любезна да снася.

Няма кокошка + няма яйца = няма проблем с философстването. Така ли? Напротив: философията на управлението е такава, че има проблем със закопаването на една стратегическа перспектива, която рано или късно ще се наложи да бъде разкопана. Само че властта ще бъде принудена да рие по трудния начин и сега се опитва да се измъкне от отговорността за стореното с тихи стъпки, като обявената от министър Трайков.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване