02/16/12 08:33
(http://www.bivol.bg)

Разкол сред масоните заради Белене

Председателстващият Стар Велик Майстор нареди Великият Церемониалмайстор да въведе Братята гости и обърна внимание на Великия Стражник, че само Братя Майстори могат да присъстват в Храма, където Работят Майсторите.

Бяха въведени Братята гости.

В. Бр. Петър Иванов, Майстор Свободен Зидар от Л. Черноморски приятели П. 005, О.Варна, Стар Майстор на стол на Л. Дунавска звезда П. 007, О. Русе влезе в Храма с Чирашка стъпка и не направи Знак.

Председателстващият Стар Велик Майстор: Братко, влизаш в Открита Ложа на Трета Степен. Влез със стъпките на Майстор!

В.У. Бр. Петър Иванов В Основния закон пише, че О.С. Работи на Първа Степен.

Председателстващият Стар Велик Майстор нареди В.У. Бр. Петър Иванов да бъде отведен на Запад, за да влезе с Майсторските стъпки, а ако откаже да го направи, да бъде изведен от Храма.

В.У. Бр. Петър Иванов влезе както подобава.

Из протоколната плоча на Великото Общо Събрание номер 12169 на Велика Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България, 10.12.2012

Стотици пълнолетни люде участват съвсем сериозно в такива мизансцени, стъпват чирашки или майсторски, правят тайнствени знаци, гиздят се и се напъват да говорят и пишат като герои от средновековни саги.

В това няма нищо лошо, ако тези люде не бяха с високи обществени позиции и ако не използваха тези позиции само и единствено в интерес на публичността и отчетността.

Вместо това те кроят заговори, инфилтрират с тайни цели ключови за националната сигурност сектори, използват влиянието си и връзките си, за да въртят едни пари.

Всичко това става ясно от изтекла в Balkanleaks масонска кореспонденция, която разкрива конфликт в една от масонските ложи, прочула се покрай бившия шеф на охраната на Тодор Живков. Полковник Румен Ралчев /о.р./ Велик приор на Велик приорат – България и член на Магистралния съвет на Ордена на тамплиерите - както сам се титулова, е бивш шеф на ложата. Сега тя е председателствана от Володя Стоянов.

При масоните, впрочем всичко е велико. Може би само великият им архитект на вселената знае коя масонска традиция е по-велика, по-древна и по-правоверна.

Велик секретар на тази ложа е финансистът Емил Хърсев, а в нея тече разкол заради... Белене. За нетърпеливите ето накратко историята, която се проследява в изтеклите документи:

- Софийската ложа "Сговор" иска да отвори в Белене "огнище", но шефът, "великият майстор" Володя Лозанов не дава, защото "в българското масонство за енергетиката отговаря точно определен брат".

- От ложа "Сговор" призовават за избор на нов "велик майстор", тъй като според тях Володя Лозанов е "заложил развитието на братството в зависимости от финансови обвързаности и профански зависимости."

- Лозанов реагира, като отстранява шефа на ложа "Сговор" Атанас Мишев;

- Мишев се жалва на правната комисия на масоните;

- Провежда се общо събрание на 10.12.2011, на което Атанас Мишев не е допуснат. При гласуването за сваляне на "великия майстор" Лозанов гласовете са 81 на 81 и той остава на поста си, тъй като за импийчмънт е нужно мнозинство от 2/3;

- След събранието Лозанов започва разправа и с други противници, като "приспива" ложата - Звездата на София;

- Полковник Максим Пешев, бивш шеф на канцеларията на Н-Ка на ГЩ Никола Колев и шеф на ложата "Звездата на София", обжалва пред масонския съд, чийто председател е Антон Станков, бившият правосъден министър.

По-рано пак в Balkanleaks изтече кореспонденция на масони-магистрати, сред които фигурираше и името на Антон Станков, редом със скандално известните му колеги Веселин Пенгезов, Цони Цонев и Росен Русев. Сега се оказва, че Станков има най-високата "магистратска" позиция в масонската йерархия.

По време на общото събрание се очертават и други конфликти, свързани с финансите на ложата, управлявани от Хърсев. Брат Пламен Матеев, шеф на фирмата ЦАПК "Прогрес", предлага да се прекратят отношенията на ложата с фирмата Хърсев Ко., братята да декларират дали не са зависими от финансиста и да се направи ревизия.

Ревизия трябва да се направи и от компетентните служби, за да се види дали милионите на "майсторите" не са някаква форма на пране на пари.

Колкото до това, че в "българското масонство за енергетиката отговаря точно определен брат", ДАНС и Прокуратурата са на ход, за да изяснят кой отговаря, за какво отговаря и дали не носи някаква отговорност за закопаните в "гьола със шарани" в Белене стотици милиони на данъкоплатците. Интересно е също да се знае има ли такива "огнища" в Козлодуй, в Марица-изток и в други чувствителни за националната сигурност обекти?

Впрочем, напълно възможно е българското масонство да има братя, отговарящи за ДАНС, Прокуратурата и МВР. В такъв случай шансът да се разкрият злоупотребите и заговорниците да се отправят със затворническа стъпка към храма на великия надзирател Бай Ставри клонят към нула.

Публикувана на 02/16/12 08:33 http://www.bivol.bg/masoni-belene.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване