02/17/12 17:20
(http://ivo.bg/)

Кредитните милиционери

То бива гласност и перестройка, но чак пък кредитните милиционери да обявят!

Това вече би било прекалено за контролираното изпускане на мътните води от резервоарите на ДС, предназначени да давят избирателно грешниците, посочени от самата ДС . Тя покри ценните си тайни и своите верни хора, но се погрижи да запази архивите, предназначени за демонстративното поругаване на онези, които прецени като свои врагове. Сред удавените напоследък се оказаха колегата от БНТ Александър Авджиев, както и преди това уникалната българска писателка Вера Мутафчиева, които си отидоха скоропостижно от този свят с този камък на шията.
Ето какво се случва с опита да бъде изобличена връзката между разграбването на България и ДС, според председателя на комисията по досиетата Евтим Костадинов:
При проверката на кредитните милионери за принадлежност към ДС, която тече в момента, установихме несъответствие в закона. В него е записано, че задължително се установява принадлежност на лицата, посочени като длъжници или са били членове на управителен или контролен орган на предприятие, посочено като длъжник по Закона за информация относно необслужвани кредити (чл. 26, ал. 1, т. 4)“, обясни Костадинов.

„Тези лица обаче не фигурират в списъците в закона, по които става самото обявяване на принадлежност на лицата, заемащи публични длъжности или извършващи публични дейности (чл. 1, ал. 2)”, продължи той.

Така се оказва, че комисията е задължена да извърши проверка на кредитните милионери, но въпросът със самото им огласяване е оставен висящ, тъй като кредитните милионери не са отнесени нито към публичните длъжности, изброени в закона, нито към лицата, извършващи публична дейност.( Медиапул)

Като един от систематично натисканите под водата давещи се в миналата мътилка грешници си позволявам да се позова на колегата Христо Христов, чийто сайт е цитиран по-горе, за да направя още едно (само)признание, което да достави удоволствие на публиката и особено на онази специализирана част от нея, която бди никой надигнал глава да не изплува от спомената мътилка на миналото.

Журналистът Христо Христов: Само 3% от архивите на Държавна сигурност са извадени на светло
Сряда, 8 Февруари 2012
FROG NEWS

Христо Христов е разследващ журналист и изследовател с 21-годишен професионален опит. Журналистическата си кариера започва през октомври 1990 г. във в. „Демокрация” като репортер. В периода 1991-1997 г. е съдебен репортер, като отразява водените по това време следствени и съдебни дела за престъпленията при комунизма. През 1997 г. оглавява отдел „Вътрешна информация”, а през 2000 г. е специален кореспондент в „Демокрация”. През 2010 г. отразява темата за досиетата в блога „Досиета” в сайта на в. „Капитал”. През януари 2011 г. основава независимия специализиран сайт Държавна сигурност.com.

- Откривате ли положителни герои сред агентите, както например се определиха Георги Първанов и Божидар Димитров?

Единствените хора, които сами обявиха връзките си ДС още в началото на прехода са журналистът Иво Инджев и Осман Октай. Те скъсаха мрежата на тайната зависимост сами, публично и подобни стъпки следва да се уважават от обществото, аз лично го правя.”

Както се казва, веднъж съм си признал, защо да не продължа с признанията?

Признавам, че по отношение на кредите съм длъжник на кредиторите си в битката за финансово оцеляване ( което не е за хвалба) тъкмо защото никога не се изкуших да стана кредитен милиционер.

Признавам също, че съм милионер по кредит на доверието на посетители в блога, които при това нарастване на моята задлъжнялост към тях преди 31 март, датата на 4 годишнината на възникването на моето печелившо (такъв кредит на доверие) предприятие ivo.bg, вероятно ще надхвърлят 8 милиона. До днес този кредит ми струва посещаемост от 7,957,865 влизания. (Blog Stats Summary TablesTotal views: 7,957,865).Признавам, че съм богаташ.

Да му мислят бедните кредитни милиционери, които има какво да крият.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване