02/21/12 08:13
(http://asenov2007.wordpress.com/)

НОВИНИТЕ ДНЕС – 27

Пламен Асенов

21. 02.12

Този текст е защитен от “Закона за авторското право…..” Право за препечатването му  електронни и печатни медии получават срещу сумата от 150 лева, преведени по сметка: UniCredit Bulbank – BG 04 UNCR 70004504154064, Пламен Асенов /Plamen Asenov/ За контакти, допълнителни уточнения и поръчки – тел. 0885 99 35 74. Колеги, надявам се поне занапред да подходите професионално и проявите уважение към институцията “журналист на свободна практика”. Ние не късаме житейските блага от Дърво на живота в собствена плантация, а, също като вас, сме принудени да ги купуваме от магазина!

Четири партии в парламента?

Ако изборите бяха днес, в Народното събрание щяха да влязат само четири партии – ГЕРБ, БСП, ДПС и Нероден Петко, начело с Меглена Кунева, както показва проучване на МБМД. Ама това е стара новина, бе, колеги, още преди близо месец я извади на бял свят Центърът за маркетинг и анализи на Юлий Павлов.

Нищо, де, то и старите новини трябва да ни се напомнят редовно, ако искаме да станат нови новини когато им дойде времето и вземат, та се реализират не само на теория, но и в живота. Дали искаме да се реализират е друг въпрос. Ама някои искат.

Може и да звуча като човек, който се съмнява в резултатите, изнесени от МБМД, но това е погрешно впечатление. Напротив, сигурен съм, че Мира в случая борави горе-долу вярно с цифрите от проучването си. Само че въпросът е в изводите, които си правим от тях. И друг път съм припомнял онзи класически случай, когато социолози отчели, че е повишена с 15 процента популацията от щъркели в една немска провинция, а в същото време – че с 15 процента е повишена и популацията на човешки бебета там. И направили логичния извод, че първото е довело до второто, хората им повярвали, масово спрели да правят секс, `щото разчитали на щъркелите и раждаемостта отново паднала. Такива ми ти работи.

Та по повод изводите от нашата ситуация искам да кажа, че те са свързани с три въпроса. За два от тях отговорите са лесни, третият е труден. Първият въпрос е къде изчезва Синята коалиция. Вторият – откъде идва проектът „Меги”. Всички знаят – или поне предполагат тези неща с голяма доза сигурност.

Третият въпрос обаче е по-важен – какво става с дясното мислене, с десните нагласи и изобщо, с нормалната и необходима дясна политическа визия за България. Защото те някак си не могат да изчезнат, дори с изчезването на една или две партии, за които се смята, че ги представят, макар вече отдавна да не го вършат реално. И нали не сте повярвали на Андрей Райчев, който онзи ден се изпъчи да каже, че ГЕРБ от партия центристка, на практика се е превърнала в истинска дясна партия, затова сега мястото в центъра е свободно? Това всъщност е изводът, който някои искат да си направим от ситуацията и, дето се вика – масово да спрем да правим секс.

Бонуси за крайно нуждаещи се

Директорът на Агенцията по вписванията Виолета Николова е уволнена, защото си е раздала 48 хиляди лева бонуси за добре свършена работа в едно шестмесечие.

И какво толкова? Това само показва, че е оправна девойка и правилно сме я сложили на този пост, щом хем успява да си върши работата в службата, хем е намерила начин да занесе малко радост и в къщи, с което да компенсира околния тъжен живот. Вие веднага и се нахвърляте с обвинения, пък аз си я представям, горката, как стои по цял ден наведена над бумагите и непрекъснато вписва ли, вписва…..

Вярно, на фона на скромната шефка на НЗОК Нели Нешева, която на годишна база си беше дала по малко над хиляда лева на месец, осемте хиляди месечно на Николова изглеждат като леко изхвърляне. Но въпрос на добре свършена работа, бе, граждани. Както и въпрос на лични нужди в момента. Аз например ако стана шеф на нещо такова държавно, през което минават милиони всеки ден и в което кипи неистов труд, а заплатата ми се движи в скромните граници между 2 и 3 хиляди лева, също бих се почерпил с някой лев бонус. Само за сведение на онези, които ще ме назначат – на първо време, дето се вика, още първият месец, съм крайно нуждаещ се за едни около сто хиляди, та да запуша основните пробойни в семейния бюджет. Оттам нататък ще бъда вече доста по-скромен. Честно.

Приемлив и неприемлив избор

Dolce & Gabbana избраха за рекламно лице Моника Белучи, с тъга ни информират колеги от разни медии. Знам защо са тъжни – защото е паднала не в техните ръчички, а в лапите на някоя си Gabbana. `Ма недейте така, бе, колеги, правилен е изборът на Gabbana-та, няма мен да избере, я. Освен това за реклама я избира, не за собствено удоволствие.

Честно казано обаче, граждани, само тази логика ме крепи да не потъна и аз в скръб, защото иначе в никакъв случай не бих отказал на Моника Белучи, нищо, че е на 47, както твърдят. И бих я избрал не само заради малкия си недостатък, че никога не уцелвам дадена девойка на колко години е, `щото смятам, че всички женски възрасти са хубави, а и заради факта, че, поне в случая с Моника, годините наистина нямат значение. Дали се дължи на козметичната хирургия, дали на божията закваска, но девойката си е перфектна. Е, сигурно и около нея има някой несмислен мъж, който се мръщи и го боли глава, когато тя му досажда за ласки вечер, но такава е човешката природа – всеки ден да се тъпчеш с черен хайвер също е гадна работа.

Но ще видите вие какво е наистина гадно, ако се възприеме масово по света поредната измислица на учените от Станфорд – месо от растения или „вегетарианско месо”, както му викат. Тия наистина са изперкали и се чудят как да си пръскат парите в изследвания от тъпи по-тъпи.

Номерът с вегетарианците всъщност е, че те не обичат самия вкус на месото. Поне така се кълнат онези от тях, които познавам лично, подложени на  детектора на лъжата. И тогава каква е ползата от растения с вкус на месо? Отсега е ясно, че едните няма да ги ядем, защото ще ни наподобяват растения, а другите – защото ще им наподобяват месо. Луда работа. Не правете този избор, граждани, ще останете тъжни след него.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване