02/23/12 14:36
(http://desnite.eu/)

Тази камбана бие и за нас

„Държавата, която ЕС се опитва да спаси от банкрут, не съществува”. Това писа вестник „Ди Цайт” за Гърция след като бе постигнат поредния последен спасителен пакет от 130 милиарда евро. За какво иде реч?

Из европейската преса от няколко дни обикаля статия за Гърция от 1858 година (публикуваме я отделно). В нея френски анализатор отбелязва, че само 30 години след придобиването на своята независимост от Турция, Гърция е вече това, което продължава да е в момента: страна, намираща се в постоянен фалит и държана на повърхността единствено от Великите сили, които имат интерес от нейното съществуване.

Изводът е, че Гърция никога не е била такова образувание, което да може да се впише в категорията „западна страна”. И никакви пари няма да я направят такава, защото външните пари от 170 години имат само едно приложение – да държат фалиралата страна на повърхността, като изхранват нейния елит.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване