02/29/12 22:07
(http://www.stancianegra.com/)

Ликвидацията на парк "Витоша" върви по план


Отказвам да приема, че все още има разумен човек, който не е разбрал - България се управлява от и в интерес на олигарсите. Упражнението "избори" цели единствено да легитимира някаква официална власт, каквато и да е, която ще обслужва мандатно олигархията. Например, банкерът Цеко Минев сложи ръка на Банско с подпис на министър Евдокия Манева (кабинета "Костов"), набра скорост докато на власт беше правителството на НН (негово нищожество) Сакскобурготски, развихри се в цялата си "прелест" при тройната коалиция, сега милционерската шайка на Борисов узакони всички беззакония на Цеко в Пирин и Рила, а за десерт възнамеряват да му поднесат парк "Витоша".



Поседната пречка за разпарчатосването на парк "Витоша" се явява директорът му инж. Тома Белев, който отколе е трънче в петата на "инвеститора" "Витоша ски" (разбирай Цеко Минев). От 29 февруари 2012 парк Витоша има нов директор, Снежана Петрова – ландшафтен архитект без умения и опит в областта на защитените територии и парковите дела. Снежана Петрова не отговаря на условията на конкурса, тъй като образованието й не съответства на изискваното в конкурса (тя е ландшафтен архитект, а исканото образование е горско стопанство или екология със специализация опазване на горските екосистеми).
  • Сигнал на сдружение за дива природа "Балкани" до Прокуратурата

  • Сигнал до Министерството на земеделието и горите


Въпреки че е подадено обжалване на резултата от конкурса, въпреки острите реакции и становища, изпратени от десетки организации, фирми, университети и служители на природните и национални паркове в подкрепа на Тома Белев, Изпълнителната агенция по горите назначи новия директор.
Публикувана на 02/29/12 22:07 http://www.stancianegra.com/2012/03/blog-post.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване