03/07/12 07:36
(http://nellyo.wordpress.com/)

ВАС, Кингс Табако, реклама на тютюневи изделия

По телевизиите “Планета” и “Фен ТВ”  се излъчват клипове, съдържащи забранена  реклама на тютюневи изделия (цигари).С две решения на КЗК  е установено извършено нарушение от страна на “Кингс Табако” ЕАД   и   “Финансконсулт” ЕООД  и  е постановено прекратяване на нарушенията.

Тричленен състав на ВАС отхвърля жалбата срещу едното решение на КЗК.

Друг тричленен състав на ВАС отхвърля жалбата срещу другото  решение на КЗК.

И сега новината – на 1 март 2010 петчленен състав на ВАС отменя решението на тричленния състав по решение 637/2010.

 Решение на петчленен състав на ВАС за отмяна на решението на КЗК от 2010

Предстои решение на петчленен състав на ВАС по решението на КЗК от 2011.

Ето за какво става дума:  Мерилин (видео)

ВАС е намерил, че тричленният състав на ВАС е основал изводите си на връзка между ЗЗК и ЗТТИ. Поради отмяна от РС Пловдив на издадените от МИЕТ наказателни постановления, петчленният състав пише следните две изречения:

В случая не само, че тричленният състав на ВАС не се е съобразил с така постановените и влезли в сила актове, като е приел обратното, а именно, че са нарушени разпоредбите на ЗТТИ, но не е обсъдил и направените възражения в тази връзка, което е съществено нарушение на административнопроизводствените правила. Това е достатъчно основание решението на тричленният състав на ВАС да бъде отменено като незаконосъобразно.

Ясно е, че в тази област действат  ЗРТ, ЗТТИ и ЗЗК. Ефектите им са по отношение на различни адресати на различни основания.  КЗК обвързва  решенията си с прилагането на  други закони, освен на собствения си – и на ЗРТ, и на  ЗТТИ – и ето резултатите:   години наред гледаме реклама на цигари, забранена поне от три закона кумулативно, и накрая  КЗК е осъдена   да  плати  на тези горните производители и собственици.

Нещо не е така.


Публикувана на 03/07/12 07:36 http://nellyo.wordpress.com/2012/03/07/sac_adv/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване