03/07/12 12:52
(http://www.azcheta.com/)

Иван Димитров и Делян Илиев с нови стихосбирки

В четвъртък от 19 ч. в  148-а аудитория на Софийския университет Иван Димитров ще представи официално дебютната си стихосбирка "Поет на портрет". В премиерата ще участват редакторът на книгата Силвия Чолева, както и поетите Радослав Чичев, ЯRсен Василев и Мирослав Христов.

Тримата, освен лични приятели на Иван, са и негови колеги в поетичния пърформанс "4х4", който през декември м.г. обиколи България по време на първото си национално турне.

"Поет на портрет" е третата издадена книга на младия автор и първа стихосбирка от поредицата "София: ПОЕТИКИ". След академичната премиера в университета, тя ще бъде представена и в клуб "Петното на Роршах" на 14 март, от 19 ч.

Иван Димитров дебютира през 2010 г. с романа "Животът като липсваща лъжица" и сборника с разкази "Местни чужденци". Със стиховете си е известен на публиката, и то не само в София, от появяванията си в редица поетични фестивали и четения - "София: ПОЕТИКИ", "Бавно изговорен свят", "Нощта на галериите и музеите" и др.

Стихосбирката "Поет на портрет" беше представена неофициално в още в неделя - 4 март, пред приятели на поета в столичния "Арт Хостел". След четенето Иван Димитров поздрави гостите си с девет песни на Radiohead, изсвирени лично от него.

Буквално на следващия ден, в понеделник, се състоя закритата предпремиера и на втората книга на поета Делян Илиев в друго известно арт-заведение - "Театрото" зад НАТФИЗ. Стихосбирката носи заглавие "Да гледаш всеки ден звездите" и корицата е рисунка на дъщерята на Делян, Стефана. Това е всъщност картичката, която 5-годишното момиче подарява на баща си за миналия му рожден ден. Пожеланието на гърба е красноречиво: "Тати, да гледаш всеки ден звездите" - откъдето идва и заглавието на книгата.

Стихосбирката на Делян Илиев ще бъде представена в Русе на 24 март /събота/ в добре познатото на местните културни среди заведение "Мазето" и в София на 11 април в клуб "Петното на Роршах".

По стечение на поетичните обстоятелства, Делян Илиев и Иван Димитров се запознаха през септември 2011 г., когато представяха заедно творчеството си на литературния фестивал "Русе пише".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване