03/07/12 15:20
(http://www.bivol.bg/)

Масони източват държавата със софтуер за десетки милиони

Capture_decran_2012-03-07_a_17.33.25
Гръб на масонска престилка - обред Мемфис Мизраим

Министерски съвет е обявил обществена поръчка с прогнозна стойност 60 416 666 лв. за близо 100 000 лиценза на все още несъществуваща операционната система на Майкрософт - Windows 8 - съобщи Mediapool.bg

Критериите за поръчката са изготвени така, че да ги спечели определена фирма, в случая ЦАПК "Прогрес", която достави и предишните лицензи за компютрите на държавната администрация.

Последната сделка с Майкрософт, осъществена при министър Николай Василев, все още е засекретена. Министерски съвет не е изпълнил решение на съда, което дава достъп до договорите по ЗДОИ.

Новата сделка не само е за много по-внушителна сума, но и е напълно излишна, тъй като държавните компютри имат валидни лицензи за Windows 7, а и повечето са маломощни за бъдещия Windows 8.

Освен това държавата се е изръсила два пъти за лицензи, защото е купувала компютри с включен в цената и инсталиран Windows.

Министерски Съвет + МайкроСофт =  МаСони

ЦАПК "Прогрес" се управлява от Пламен Матеев, който е масон, член на софийската ложа "Асен Златаров", стана ясно от изтекли в Balkanleaks документи.

Държавата плаща на Майкрософт не от вчера. Още през 2002 г. тогавашният министър на държавната администрация Димитър Калчев, също известен масон, сключва споразумение с Microsoft за доставянето на лицензиран софтуер. В договора има условие посредник по сделката да бъде именно ЦАПК "Прогрес".

От други документи на "отцепническата" Велика Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари (ВЛССПЗ) става ясно, че брат Матеев се занимава и със Системата за Управление на връзките с братята или СУВБ.

Срещу скромните 24150,00 евро без ДДС, плюс 10290 евро за счетоводен софтуер, Матеев предлага през 2009 г. на масоните стандартно решение на базата на продукти на Майкрософт, в което думата "потребител" е заместена с думата "брат" (виж приложения файл).

"Условие за успешно провеждане на ритуална или профанска дейност безусловно е възможността за бърза и лесна комуникация с братята, лесният обмен на информация между структурите, както и модерни средства за анализ и прогноза." - агитира брат Матеев в офертата и продължава:

"В най–модерния си вариант, система за управление на връзки с братята, вече се ориентира към ВЛССПЗ, където от такъв тип системи има необходимост, както на централно ниво така и в регионалните структури. Проведени са редица успешни експерименти за управление на връзките с братята в ателието."

Освен това братята трябва да се изръсят и за съвсем не "братската" такса от 450 евро на месец за хостинг и поддръжка за новата им СУВБ в ЦАПК "Прогрес".

Системата обаче дава фира в областта на сигурността, тъй като списъкът на братята от ВЛССПЗ, ползващи интернет, лесно може да бъде открит в Мрежата чрез просто търсене с Google.

Предстои да видим как ще се развие обществената поръчка за ненужните лицензи. Преди време бившият Велик Майстор на същата ложа (и бивш бодигард на Тодор Живков) Румен Ралчев сподели с "профаните", че в правителството на Бойко Борисов има поне един масон.

Това означава, че всички предпоставки са на място, за да се уреди отново "обичния брат" Матеев с апетитна поръчка за Майкрософт лицензи. Този път за скромните 60 милиона грешни пари от джоба на данъкоплатците.

Публикувана на 03/07/12 15:20 http://www.bivol.bg/masoni-microsoft.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване