03/08/12 08:39
(http://vasvalch.com/)

22 начина за създаване на качествено съдържание

writing

В последно време и аз изоставам със съдържанието на блога. Нямам достатъчно време нито да пиша, нито да чета. Затова пък ще споделя как да създаваме качествено съдържание – и то дори когато нямаме твърде много свежи идеи :) Заслугата за поста е на небезизвестната библия за блогъри Copyblogger, но информацията може да служи добре и на маркетинг специалисти, чиято задача е ежедневно да споделят ново съдържание с публиката.

Инфографиката представя достатъчно добре отделните начини за създаване на съдържание. Повечето от тях изискват малко ровене за ресурси или познаване на правилните хора от съответния бранш. Ето и обобщението – постарах се да сложа по някой и друг коментар там, където имам опит.

  1. Компилирайте съдържание – с моите седмични Топ няколко правя точно това: събирам на едно място съдържание от моята сфера на дейност. Постовете имат учудващо добра посещаемост и време прекарано на сайта.
  2. Компилирайте идеи – виждам постове на познати с тази стратегия и като читател са ми доста интересни. Допълнителен плюс е, че участниците също ще споделят поста, за да изтъкнат своето участие.
  3. Въпрос към читателите - ако не знаете за какво да пишете, просто питайте!
  4. Интервю - и тук плюсът е, че интервюираният ще сподели поста със своята аудитория.
  5. Поканете гост за даден пост
  6. Добри/Лоши практики на други
  7. Ревю на продукт или услуга - ако се интересувате от нови продукти, започнете с ревюта, а скоро компаниите сами ще ви предлагат продукти (ако ревютата ви са достатъчно смислени)
  8. Споделете своя опит и грешки - хората вярват най-много на личните преживявания.
  9. Обновете стар пост - ако блогът ви е на повече от година, вероятно сте натрупали доста нови читатели. Споделете с тях свой стар пост, като го освежите с интро или допълнителни бележки от гледната точка на по-старото ви Аз.
  10. Използвайте известно име (филм, TV-предаване, книга, комикс, нова тенденция, звезда…) - тази стратегия има не само SEO-позитив (тъй като хората се интересуват от думите в заглавието), но и предават идея по нов и интересен начин, което ги прави по-споделяни.
  11. Отпуснете се с разходка, пиеса или друго необичайно изживяване - мозъкът има нужда от творчески заряд, който се намира в нови активности. Ходенето по галерии често ми помага да се заредя за работа и писане.
  12. Разкажете нещо искрено и лично - читателите искат да знаят що за човек сте, преди да ви се доверят. Затова разказвайте за преживяванията и емоциите си от време на време.
  13. Преработвайте чужди идеи - споделяйте чуждо съдържание, ако си струва. Стига цялата информация на блога да не е безкрайно Copy-Paste упражнение, това може да работи много добре. Все пак не е нужно да откривате топлата вода, нали? Добре е да се ограничите до разумен брой подобни постове, за да не приличате на някои наши академици…

Без да искам, обединих оригиналните 22 точки в 13 тук :) Все пак вижте и цялата инфографика:

copyblogger_infographic

___
 снимка:  real00



Няма подобни постове.

Публикувана на 03/08/12 08:39 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/qApBG0mIqzE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване