03/09/12 06:17
(http://ivanbedrov.com/)

Нетемите

Няма тема за цената на яйцата. Нищо, че денонощно повечето медии ни заливат с потта на един министър, избила му заради усилията да пребори всички лоши търговци, алчни производители и дърти спекуланти. Това последното – дърти, не го използва министърът, но просто ми дойде по стилистична близост с описаната ситуация. Обаче министърът използва „спекула“, но пък не даваше знак да знае, че тази дума не може да бъде упрек.

Има тема за пазара – свободен ли е, може ли един министър да спира и да пуска внос?!? на яйца от Полша (в рамките на Европейския съюз думата „внос“ е неадекватна), има ли някакъв вид задкулисни договорки между производители или търговци. Има толкова много адекватни на ситуацията въпроси, които компетентните институции не си задават. Но пък и ние не очакваме да ги задават, след като председателят на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) си призна, че неговата цел е комисията „да е академичен, а не силов орган“. И докато тези, на които им е работа, развиват академичната си мисъл, тези, на които не им е работа, ходят по телевизиите и се потят в неравния бой с лошите, алчните и дъртите.

 

P.S. Простете невежеството, но понеже цветята май не са храна, не знам дали са под контрола на Министерството на земеделието и храните. Затова не знам, ако не е земеделският министър, кой точно трябваше да лее пот от телевизора и да се бори срещу лошите, алчните и дъртите спекуланти на зюмбюли около 8-ми март. Но пропускът може да бъде поправен – да се готвят търговците на агнешко месо.

снимка: БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване