03/09/12 13:56
(http://www.gorichka.bg/)

Паралелно сравнение на пет български и чужди пословици за здравето

здравето е париОнзи ден изброихме десет неща, които бабите искат да правим, за да сме здрави. Сега допълваме с още десет мъдрости за здравето от по света и у нас. Усилено търсихме противоречия между народните и чуждите пословици, но уви - колкото повече сравнявахме, толкова повече прилики намирахме. И това едва ли е изненадващо. Финалът на умните мисли за здраве ще е на 17 март. Тогава е Форум Здраве. За да сте сигурни, че ще има свободна седалка (много са удобни) в Модерен театър и за вас, то трябва да се регистрирате предварително тук. Чакаме ви там от 10:30ч.

1. Здраве, живот и хубаво време никога не омръзват (народна пословица) = Лакомствата са хиляди, но здравето е едно (Индийска)

2. Никой не може да бъде по-добър лекар от верния приятел (народна) = „Лекарите са хора, които предписват лекарства, за които знаят малко, за да лекуват болести, за които знаят още по-малко, на човешки същества, за които не знаят нищо” - Волтер.

3. Който се ядосва, бързо остарява и грозен става (народна) =  Спокойствието е най-доброто лекарство (латинска)

4. Човекът е от камъка по-здрав и от яйцето по-крехък (народна пословица) = Болестта идва на кон, а си отива пеш (френска)

5. Ако си се родил глупак, всяко лечение е безполезно (фламандска) = Лекувай с ум, а не с лекарство (латинска)

Публикувана на 03/09/12 13:56 http://blog.gorichka.bg/?p=7210
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване