03/11/12 15:53
(http://www.azcheta.com/)

Малката Божана и чудесата на детските книги

В екипа на www.azcheta.com все залитаме по големите, важни, специални книги. И все пак понякога ни личи, че не сме пораснали чак толкова много и се завръщаме към любимите си детски книги. Вал Стоева и Карин също често ни напомнят за някой позабравен, но любим и прашен, детски, книжен спомен. А понякога сами откриваме нещо забележително. Сега ще направим опит за нещо като групово читателско ревю и книжката ни се струва повече от подходяща.

„Малката Божана в нощта на чудесата“ е шарена и сладка като бонбон и също каквото е отношението ни към бонбоните, нямахме търпение да я разгърнем. Отвътре е още по-хубава. Приказката е забавна, свежа и с поука (но не от онези досадните, които само развалят приказките), а по илюстрациите ни изтекоха очите (добре, де, на някои им се сториха малко в повече със своята 3D-стилистичност). И има дърво с бонбони, какво по-хубаво от това? Кое дете не пътешества всяка нощ в сънищата си и кой възрастен не обича да си спомня тези пътешествия? Кой от нас не мечтае за собствена звезда и възможност да върши щуротии? Кой не обича мама да му чете и да научава нови неща от книгите - като например каква е разликата между „Гутенберг“ и „Гутен Морген“?

Има още нещо, което прави тази книга по-специална, по-емоционална. Тя е подарък. Подарък от баба за внучка, от „голямата“ Божана Апостолова за малката Божана. Всяко дете, независимо на колко години е и колко е пораснало знае, че бабите не са за подценяване. Те са много, много специални и важни – защото бабите разказват приказки, бършат сълзи и подаряват мечти и надежди.

Ние в „Аз чета“ не сме литературни критици, ние сме читатели. И можем да оценяваме книгите само като такива. Вие можете да прочетете откъс от книгата и после да си поръчате „Малката Божана в нощта на чудесата“ от "Книга за теб", за да я оцените сами. Но се запасете с бонбони – чисто читателски съвет!

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване