03/16/12 15:41
(http://www.azcheta.com/)

Отново "Образование без граници" в НДК

Днес стартира поредното издание на международното изложение „Образование без граници”, на който "Книга за теб" и "Аз чета" са медийни партньори. Можете да го посетите до неделя в НДК, Етаж 5. Ето и част от официалната информация на организаторите:

През март месец (16 – 18.03.2012 г.) отново ще се проведе международното изложение „Образование без граници”. Амбициозният международен форум ще отвори врати за българските ученици, студенти, кандидат- студенти и младежи, както и за техните родители, преподаватели и експерти по образование, за да им представи информация за програмите на едни от най-престижните средни и висши учебни заведения от всички краища на света.

Новото, което ще видим през месец март са представители на висшето образование от Австралия, Румъния и Индия, които за първи път ще дойдат у нас. Наред с тях ще видим общо 18 различни държави, сред които традиционно присъстващите Германия, Австрия, Холандия, Хърватска, Дания, Естония, Япония, Великобритания, Канада, САЩ и т. н.

Един от главните акценти на шестото издание на най-голямото международно изложение за обучение в чужбина провеждано у нас – „Образование без граници” ще бъде висшето образование в Канада. Гост на мащабната интернационална проява е световноизвестната организация „Education au/in Canada”, чийто основен предмет на дейност е промотирането на канадските университети и други висши учебни заведения сред кандидат-студентите от чужбина. Специално за мероприятието ще пристигнат представители на Посолството на Канада, намиращо се в Румъния, което е натоварено да отговаря за интересите на страната и нейните граждани у нас. Българските кандидат-студенти, които имат желание да се обучават в тази голяма, красива и богата на толкова много различни културни традиции страна, в рамките на изложението ще имат възможност да почерпят актуална и полезна информация за условията за кандидатстване в различните канадски университети, да узнаят повече за техните програми, курсове и специализации или да се запознаят подробно с условията за живот и обучение в тази държава.

Образование без граници ® е единственото българско образователно събитие, което е подкрепено от Европейския съюз – Publication Office (CORDIS & TED). Изложението се провежда два пъти годишно. За последните три години на форума присъстваха участници от над 28 държави, което прави събитието единственото подобно на Балканите. Сред тях има участници, които са сред най-престижните образователни институции в света, с много високо международно признание. Техният брой и рейтинг нарежда Образование без граници ® сред най-добрите европейски изложения.

Повече информация за изложението и подробности за програмата можете да прочетете на www.edu-fair.eu.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване