03/21/12 16:46
(http://ivo.bg/)

Тежката артилерия на ГЕРБ гръмна като крайцера „Аврора“

Сред крилатите фрази на Анна-Мария Борисова, един от многобройните кадровите експерименти на премиера Борисов на гърба на българското здравеопазване, беше изразяването на презрение към медиите чрез гримаса, гарнирана от повторената няколко пъти реплика „усмихвам се” – разбирайте, нещо като „снимайте ме и се разкарайте, досадници такива”. Така министър Борисова всъщност се подиграваше, без да е търсила този ефект, над самата същност на политиката на своя работодател – изграждането на виртуална действителност на успехите чрез сервилното им поднасяне от медиите. Борисова, естествено,се закрепи за много кратко време в министерското кресло, защото за Борисов няма по-голямо прегрешение от застрашаването на постоянния му меден месец с пристаналите му медии. Но се видя, че нейните „усмивки” не са отишли напразно- има си последователка.

Със същата иронична гримаса гледаше днес от парламентарната трибуна и Десислава Атанасова по време на церемонията за легитимирането й като пореден, четвърти министър на здравеопазването. Говорейки в трето лице за себе си тя отхвърли с тържествуваща насмешка възраженията срещу факта, че й липсва административен опит- нещо, което тя не оспори като факт. Самочувствието, което бликаше от изявлението й, беше построено на едно откритие от световна, направо съветска величина: не бил важен управленският опит, а политическият, заяви тя най-сериозно, скромно пропускайки да уточни, че има на ум себе си.

Този изстрел на „тежката артилерия” на ГЕРБ, както вече всички наричат тази девойка поради съгласието й да бъде наричана така, отекна направо като залп на крайцера „Аврора”, акостирал отново в Перловската река ( както гръмко наричаме отходния канал в центъра на нашата столица).

Трябва да сме благодарни на младата госпожа за откровението. Явно дойде краят на лицемерието в редиците на властта. Атанасова разстреля в упор всички опити на ГЕРБ за имитиране на дясна политика. Оказа се, че „тежката артилерия” на партията гърми с болшевишко джепане в момент, когато нищо друго май не остана в арсенала на т.н. генерал Борисов.

Сега вече знаем, че бодрата смяна от банката с кадри на партията Десислава Атанасова, която явно е представителна за най-доброто, което могат да извадят от нея, носи с възкачването си ( на главата ни) истината за начина на мислене сред най-прогресивните резерви на ГЕРБ. Те са убедени , че няма нужда да лекуват недъзите на поверените им държавни ресори с управленски умения, а чрез политическо кръвопускане, характерно за средновековния болшевизъм, от чиито остатъци уж щяха да ни отървават.

Време е на входа на държавата да поставим лозунг от името на управляващата партия:

„Скъпи болни, разчитайте на нашата политическа воля и ще ви мине”!

Усмихвам се…

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване