03/22/12 22:21
(http://ivo.bg/)

Падналият таван на пропагандата притиска този път Дянков

Четивото, което ви предлагам с истински угризения за насилието над вашето чувство за естетика и справедливост, е като машина на времето. Уникално е да надникнете в дълбините на пропагандния плам, достоен за епохата, която смятахме за отминала.

Прочетете, ако си нямате друга работа, как сайтът на Бареков BNews, платен с вашите пари ( понеже не е тайна явната му връзка му с банката, в която Борисов държи депозитите на най-големите държавни предприятия, пазаруваща медии и т.н. журналисти) възхвалява правилната линия на управляващата партия и лично на нейния любим вожд.

Обърнете внимание на жизнерадостния ефект, че при падането си таванът затиска лошия, мразен от народа и стиснат финансов министър Дянков, докато Борисов си го вдига по този начин рейтинга.
Ако от падналия таван ви заболи някоя чувствителна част от паметта, спомнете си, че пиесата с „импровизираното” решение на премиера Борисов да премахне тавана от въпросните 180 000 лева, който самият той беше одобрил, беше изиграна в предаване на Би Ти Ви, в което строгият, но справедлив наш властелин, реагира на журналистически въпрос с готово решение: „ок, махам тавана”. От него да мине. И така отклони вниманието от тревожната новина, която съобщи в същото предаване, че се налага да се посегне на парите, заделени за пенсионерите ( за да се запушват пробойните на финансовия провал на неговото управление).

Ако ви се връща в миналото – сядайте, затегнете коланите, пригответе пликчетата за повръщане и четете:

Пада таванът за лечение на деца
Ива Капкова

Министерство на здравеопазването предлага на Министерския съвет да отпадне лимитът от 180 000 лв. за лечението на деца, съобщиха от екипа на Десислава Атанасова. Не само таванът да падне, ами и държавата да осигури още пари във Фонда за лечение на деца, предвижда още новата министърка.
Най-сетне здравното министерство се реши да премахне финансовия таван за лечение на тежко болни деца.
Той бе въведен миналата година при управлението на здравеопазването от Стефан Константинов, но под давлението на Симеон Дянков и неговото верую за финансова дисциплина.
И веднага обрече на смърт поне едно дете и на безнадеждно чакане за милостиня и дарения на много повече българчета, които няма как да съберат нужното дофинансиране за лечение или операция в чужбина над 180 000 лв., колкото отпуска държавата. Но само при условие, че останалата сума е осигурена от семейството.
За 6-месечната Мерве таван имаше и тя не оживя! Bnews не спести горчивия факт и пръв съобщи за недочакалото надежда бебе и за обречените след нея деца.
Сега обаче дойде нов министър, който не се поколеба да отсече триглавата ламя – таванът пада!
Или поне натам се е запътила новата министърка Десислава Атанасова с готово постановление с такова предложение до правителството.
Проектът за промени на постановлението за Фонда за лечение на деца от днес е публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на МЗ и е изпратен за междуведомствено съгласуване.
Успоредно с отпадането на финансовия лимит в проекта се предлага Министерският съвет да осигури допълнителни средства в годишния бюджет на Център „Фонд за лечение на деца”.
По този начин ще се осигурят в пълен размер необходимите средства за лечението на децата, чието здравословно състояние налага да се разходват суми над 180 000 лв., категорични са от здравното министерство.
„С промените се гарантира неотменимото право на достъп до здравеопазване за малките пациенти с най-тежки животозастрашаващи заболявания, което е залегнало в Конституцията
на Република България“, декларират от екипа на новата здравна министърка. Ние пък ще попитаме – предишните чели ли са я?
„Проектът на постановлението е в съответствие с политиката на правителството, която разглежда като приоритет детското здраве“,
съобщават още от здравното министерство. И чак сега с изненада научаваме всички ние пациенти, данъкоплатци и родители, че детското здраве всъщност е приоритет на правителството. Досега не личеше особено. А къде са били досегашните здравни министри и на чие правителство в екипа са работили, не е ясно.
Явно и един вицепремиер не е бил добре осведомен за приоритетите в програмата на кабинета, понеже само преди две-три седмици на въпрос за падането на финансовия таван
– пречка за спасяването на тежкоболни деца, ясно отговори, че няма намерение да позволи той да отпадне. Понеже така било почти навсякъде в света – с лимит пред живота!
„Промените отговарят и на очакванията на цялото общество държавата да поеме изцяло ангажимента за финансиране лечението на тежко болните деца“,
категорична е обаче Десислава Атанасова.
И така се прави, ако искаш да си не просто здравен администратор и спестовник, а наистина министър, отговорен за здравето на нацията. Хайде на бас, че проектът ще мине, въпреки стража на хазната Дянков!”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване