03/30/12 21:17
(http://ivo.bg/)

Бойко и Бойко в тяхната „Панорама“

Човек и дълго да мълчи, ако още диша след доброволното самозаглушаване, накрая проговаря.
Гледах ( може и да е за последно) „Панорама” на БНТ. „Интервю” на Бойко с Бойко…
Понеже са ми „малко” враговете, вероятно ще прибавя и своя добър познат от доста години, наследил стопанисването в сапунисването на отдавна мухлясалото предаване „Панорама”, в което любезно поканените в бръснарницата гости не бръснат водещия за слива.
Водещият Бойко, чиито интелектуални качества никой не може да отрече, се правеше на журналист с характер срещу Бойко, който го водеше накъдето си поиска.
Бойко, водещият на „Панорама”, гледаше ”страшно” при задаването на въпросите като истински водещ. Другият Бойко го фокусираше подвеждащо хрисимо. Той знаеше, че насреща си има Бойко, който ръмжи, но не хапе ( ръката, която го храни!).
Получи се поредния монолог в кабинета на телевизионния мамолог: масажиране на мускулите на властта, зрителна измама за зрителска консумация, при която гостът по презумпция е с едни гърди напред пред своята лесна журналистическа жертва.
Няма да цитирам. Това трябва(ше) да се види, за да се разбере.
На фалша в обществената телевизия трябва да се сложи край или етикет с указание за параметрите на стоката, която ни продават като истинска публицистика. Нейният срок на годност е изтекъл преди доста време.
От второкачествената продукция се възползва фабриката за производство на мазни комплименти към Бойко, напазарувана с парите на Корпоративна търговска банка и с посредничеството на мастития прекупвач в дресирането на медии, депутата на ДПС Делян Пеевски, назначен да бди за поточната линия от хвалби по адрес на Бойко в подчинените му медии. Там няма свян, притворство и лицемерие. Всичко е декларативно, демонстративно, плакатно казано като за най-примитивните консуматори на пропагандата. Фабриката работи на пълни обороти и сервира порциите подмазвачество под формата на екстракт от всяка дума и всяка поза на Бойко.
Още не е беше приключила инсценировката в „Панорама” по сценария „Бойко срещу Бойко” и от екипа на т.н. журналист Бареков задъхано написаха:
„Бойко носи по 325 лв. на работник в ОЦК
петък, 30 март 2012 г. 21:37 ч.
BNews.bg
Още утре всеки работник от ОЦК-Кърджали ще получи от държавата по 325 лв. от Фонда за солидарност, а раздаването на парите ще съвпадне с визитата на премиера Борисов в родопския град в събота, съобщи самият той в „Панорама“ по БНТ.”

Раздаването на пари ще „съвпадне” с визитата на премиера.

Оставам вероятно с още един Бойко по-малко сред моите доскорошни познати след този текст. Но пък прибавям една въздишка на облекчение, че споделих истината с читателите си.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване