03/30/12 13:27
(http://www.azcheta.com/)

Два дни детски книжен празник на езерото Ариана

С двудневен книжно-празничен маратон в София ще бъде отбелязан и тази година Денят на детските книги 2-ри април! За трета поредна година АБК, в партньорство със Столична община, МОМН, БНТ, БНР, Столична библиотека и ББИА и медийното партньорство на Аз чета и Детски книги организират детски празник около езерото Ариана на 31 март и 1 април под надслов „Подарете на детето си книга! Подарете му празник!“

В двата дни на Празника от 10 до 18 часа тридесет български издателства са подготвили изненади за децата - срещи с автори, художници, представяния на книги и игри, състезания. На сцената ще се представят детски вокални и танцови групи. За доброто настроение ще се погрижи театър „Ариел”, ще бъдат раздадени много подаръци и награди.

Специална програма в неделя от 11.10 ще има и Националната кампания Читателска щафета "Детективи с машина на времето", където организаторите от сайта Детски книги са подготвили игра с изненади за най-любознателните малки читатели.

Международният ден на детската книга се отбелязва в цял свят вече над 50 години, създавайки любов към четенето и обръща вниманието на обществеността върху важността на детската книга и литературата за деца. По традиция от 1967 г. насам всяка година различна страна е домакин на отбелязването на Международния ден на детската книга. Тази година страна домакин на празника е Мексико, а посланието е „Имало едно време...“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване