03/30/12 13:14
(http://ikonomika.org/)

Синдикално признание след 4 години (Кремиковци)



БНТ1, 27 март 2012, разговор с И. Нейков и В. Яначков

Васил Яначков, председател на синдикална федерация "Металици" към КНСБ:

Ние имаме голяма вина, и за Кремиковци имаме вина. Ние не се съгласявахме много време да се случат събитията от този ред [несъстоятелност]. Значи, ако ние се бяхме съгласили в Кремиковци собственик сега щеше да е Арселор Митал, световният шампион по производство на стомана. Но това не се случи, защото ние друго нещо мислехме… (около 22-ра минута във видеото)


Четири години трябваха на синдикатите, за да осъзнаят каква фундаментална грешка направиха като се противопоставяха на несъстоятелността на Кремиковци и изгониха компанията Арселор, която имаше интерес да инвестира в Кремиковци. Фалитът така или иначе се случи, след голямо забавяне, само че тогава вече кризата беше започнала, а Арселор вече нямаше интерес. Изпуснахме голям инвеститор, който сам беше дошъл на крака да инвестира в България.

Все пак, ако има нещо положително в цялата ситуация, то е, че изглежда дори синдикатите се учат от грешките си (макар и твърде бавно). 




Блогът за икономика 2012

Публикувана на 03/30/12 13:14 http://ikonomika.org/?p=6390
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване