04/02/12 08:09
(http://www.azcheta.com/)

Седмица под знака на детското в книгите

Сигурна съм, че всеки запален читател обича детските книги, независимо колко отдавна е минал детската възраст. Тези книги имат силата да оставят ярка следа в нашия живот не само с колоритните и вдъхновяващи герои, но и с всички емоции на детството, които пазят за нас всеки път, когато ги открехваме отново и отново. Те са запазили вечерното четене на родителите, първите прочетени срички, онези вълнуващи светове, които те карат да продължаваш да четеш и всеки ден да се чувстваш по-голям и някак по-силен.

Днес, на втори април се отбелязва Международният ден на детската книга, денят, в който се е родил Ханс Кристиян Андерсен, любимият приказен разказвач на хиляди деца и порасналите им майки и баби по целия свят. Ден, който ни напомня, че не бива да забравяме посланията на детските книги - добротата, състраданието, истинското приятелство, импулсивната естественост на радостта от живота. Празник, който и тази година “Аз чета” ще отбележи по традиция с цяла седмица, посветена на детските книги, детското четене и децата.

Тази година ще имаме и силната подкрепа на “Детски книги”, където целогодишно празникът на детските книги не спира, но с особена сила това ще важи именно между 2-ри и 8-и април.

Всеки следобед на “Аз чета” ще можете да четете освен традиционното сутрешно ревю на книга за възрастни и още едно ревю на книга за деца, а в “Детски книги” ще можете да се срещнете отблизо с едни от най-любимите съвременни детски писатели в специална серия от интервюта. Подготвили сме ви и още приказни изненади, но за тях ще разберете само, ако проверявате редовно двата сайта. За да не изпускате нищо важно можете да ни следите във фейсбук в страниците на “Аз чета” и “Детски книги”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване