04/07/12 11:42
(http://semkiibonbonki.blogspot.com/)

Седемте влиятелни блогъри на сп.Forbes

Видях във Фейсбук, че в последния брой на Forbes, посветен на разни класации, има списък на 20-те най-влиятелни блогъри у нас. Реших да го купя, за да извадя и публикувам списъка, той като мисля, че това ще е интересно. Оказа се, че те не са 20, а 7. Но по-голямата изненада бе, че и аз фигурирам сред тях. Което бе неочаквано, тъй като смятам моя блог за особен, да не кажа шашав. Но това не значи, че списъкът няма да е интересен за повече хора, ето го (а за моя блог накрая):

Нели ОгняноваНели Огнянова
nellyo.wordpress.com
Успява да събере най-ценното от европейското медийно и интернет право.





Николай ХаджигеновНиколай Хаджигенов
hadjigenov.com
Публикува полезни статии и съвети за гражданите на една милиционерска държава и им помага да разберат как да се защитят от произвола на МВР.




Радан КъневРадан Кънев
radankanev.blogspot.com
Един от малкото политици, позиционирани "вдясно", който има свой собствен и сериозен блог, който може и трябва да се чете редовно.




Боян ЮруковБоян Юруков
yurukov.net/blog
Българин в чужбина, който милее много повече за страната, отколкото голяма част от българите, живеещи на територията на държавата.





Данчо ДанчевДанчо Данчев
ddanchev.blogspot.com
Той е може би най-влиятелният български блогър в световен мащаб - технически експерт в областта на киберсигурността.




Иван БакаловИван Бакалов
e-vestnik.bg
Един от малкото останали острови на свободното и свободолюбивото мислене, списван професионално и отличаващ се с редица съвместни качествени публикации с други блогове.



Невена ГюроваНевена Гюрова
semkiibonbonki.blogspot.com
Тя не се предава въпреки всички трудности, с които се сблъсква,  и продължава неуморно да разкрива недъзите на българската политика.




Смятам блога си за нетипичен, тъй като пиша за най-различни неща. Пиша за всичко, което ми е интересно, а на мен ми е интересно почти всичко.Ако има някаква обща нишка, те са всъщност две:

Старая се винаги това, което пиша, да има някаква информационна стойност за други хора, а да не е просто лично излияние. Затова търся и публикувам факти, данни, таблици, графики, илюстрации, старая се да намирам и давам линкове към източниците или изобщо интресни линкове по темата. Затова много дори от развклекателните ми публикации имат и аналитичен аспект.

Второто е това, заради което са ме отбелязали във Forbes: Обикновено търся социологическия, обществения, често политическия аспект на дадена тема, даден проблем, дадено явление, даден факт. Не обичам единичните факти, дето витаят като самотен господ бог във вселената: "В начало Бог създаде небето и земята. А земята беше безвидна и пуста; тъмнина се разстилаше над бездната, и Дух Божий се носеше над водата. [Битие, 1:1-2]"

И тъй като наскоро премиерът Борисов и червената депутатка Корнелия Нинова се замеряха с латински сентенции, мен ме изби да изясня със сентенции, но древногръцки, защо ме влече към обществено-политическия анализ на почти всичко:
"Човекът е мяра за всички неща - за съществуващите - че съществуват и за несъществуващите, че не съществуват."
Протагор

"Човекът е обществено животно (зоон политикон)."
Аристотел


Публикувана на 04/07/12 11:42 http://semkiibonbonki.blogspot.com/2012/04/forbes.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване