04/18/12 05:14
(http://krokotak.com/)

ПРЕЖДА от найлонови торбички

Това е плетената шапка на Елица Николова, с които тя участва в нашия  ЕКО конкурс. Преждата, от която е изплетена, е направена от найлонови торбички.
За да стане по-ясно, как точно се прави, за КРОКОТАК снимахме нагледно всеки един етап. Става лесно и е много ефектно – изпробвахме го вече:)
По този начин могат да се оплетат и много други неща – подложки за вази и саксийки, чантички, купички.

След като махнете горната и долна част, нарежете торбичката на няколко ленти. Когато се разтворят – се получават съответно  кръгове.

Всеки два кръга се захващат един към друг по показания начин ( за да се избегнат завръзванията) – докато получите много дълга нишка, от която след това може да си изплетете най-различни неща.

Северина Теповичарова  е публикувана в нашата Facebook страничка - Черга за пред вратата изплетена от торбички.

Магдалена Атанасова ни показа и  два костюма, които е изработила за децата си по случай Еко празника в детската градина.
Рицарят и неговата принцеса – Мартин и Стела Атанасови на 6г. и 3г. от Варна.
„Рицарски костюм“ Ризницата и калъфа за меча са изработени от полиетиленови торбички. Торбичката се сгъва по дължина и се нарязва на ленти. Лентите се съединяват за да се получи дълга нишка.Плете се на една кука. Доспехите на ръцете са направени от отрязано на две пластмасово шише прикрепени с ластичета. Щита е изработен от кашон и налепени от външната страна капачки за буркани. Шлема е изработен от картон облепен със златен лист от гланцово блокче.
Рокля на принцеса Изработена е в две части – бюстие и пола. Бюстието е изплетено на една кука от полиетиленови торбички. Торбичката се нарязва на ленти. Особеното тук е, че при вързването на лентите на възел се оставя малко по дълга част от лентата да стърчи. След това при плетенето тези възелчета се оставят от лицевата част на плетивото. За презрамки и вързалки на самото бюстие са използвани ленти от торбичките сплетени на плитка.
Поличката е направена от ленти от торбичките които са вързани на ластик.
Лентата за главата е направена от торбички сплетени на плитки.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване