04/26/12 08:31
(http://vasvalch.com/)

Реклама в интернет – буквално

wi-fiction-love-was-blind

Със сигурност вече ви писва да слушате за дигитален маркетинг и онлайн маркетинг. Но надали се сещате често за такъв тип реклама в интернет: рекламата е “залепена” на входа на интернет – WiFi рутера. Чудесен пример за кампания с рутери показва Мелбърнския фестивал на писателите. На мястото на събитието, всичко, дори мрежите, разказват история.

Схемата е проста – толкова проста, че това е една от по-добрите guerilla-кампании, които виждам скоро. Организаторите използват 6 рутера, които предават идеята на фестивала до всички гости в най-голямото пространство наоколо. Първите четири от тях изписват кратка фабула, а последните два са запазени за слогана на фестивала – “Melbourne Writer’s Festival – Stories Unbound”. Организаторите са помислили за всички, включително и как да си осигурят последователността на четирите реда текст – пред всеки от тях има знак, който указва мястото на реда. В съзнанието на организаторите се случват всякакви невероятни сюжети: “Grandmother Drops bombshell. Held as Terrorist”, “Dragon Slayer pursued by Animal Rights Activists”. “Love was Blind. Acquired Glasses. Love Preferred. Soft Focus.”

Вижте и видеото от кампанията:

Защо работи:

  • Посланието се набива в очите на всеки, който се нуждае от достъп до интернет;
  • Интересните сюжети привличат вниманието, защото са поставени на неочаквано място;
  • Забавните истории, описани в имената на мрежите, са лесни за споделяне;

Инвестицията в рутери със сигурност си е заслужавала. А ето пример за Wi-Fi реклама по български – скрийншотът е направен на телефона ми в Starbucks до НДК. Явно колегите от Costa Coffee през улицата имат чувство за хумор.

costa is better



Още по темата:

  1. Креативност в Интернет
  2. Advertising via shit
  3. Рентгенова реклама

Публикувана на 04/26/12 08:31 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/Qn2lPCoKqjE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване