04/27/12 07:30
(http://nname.org/)

Kомедия на забавен каданс

Гледах вчера епизода на “Сутрешен блок” по TV7 и за пореден път се разочаровах българските сериали. Очаквах малко повече от Нико Тупарев и Милен Антиохов. Има действие, но темпото на ситкома някак изостава. Българите са направили 40-минутен епизод от материал, който амриканците биха монтирали в най-много 20 минути. Безкрайни паузи, обилно гарнирани с изкуствени смехове на запис.

Сценарият се върти около някаква редакция и предаване с Тодор Колев, който играе като Тодор Колев. Има опит за ирония, но на ученическо ниво, леки ебавки с лицата на други телевизии. В “Пълна лудница” имаше доста по-добра сатира, Карбовски, Иван Звездев и сам Звездолай Бареков бяха наредени и бити с голямата тояга.

Не знам защо българските сценаристи подценяват и смятат комедията за най-лесния жанр. Напротив, истинската комедия има най-дълбоко и ярко индиректно послание. Никой виц не е смешен без малката хапеща доза истина в него. И без нея е просто празен безвкусен напън.

Ако “Сутрешен блок” се сравни с “Женени с деца Люлин”, “Етажна собственост” и “Домашен арест” вероятно получава оценка “един дол дренки”.

Явно такъв тип телевизия е прекалено плиткоумна за моя вкус. Самият продукт, към който се стремят продуцентите, е полуфабрикат със странен мирис и вкус. Тяхната реалност е някаква друга реалност, далеч от моя мироглед и интереси. Да са живи и здрави американците, те могат да правят сериали, които имат какво да ми кажат.

Публикувана на 04/27/12 07:30 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/BCLHgDnHDs4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване