05/01/12 08:24
(http://www.bivol.bg)

СОПА срещу биячите от службата на ТИМ

boen-klub-tim_30-04-2012
Централния вход на сградата на държавната администрация на бул."Цар Освободител" 76 Г в град Варна, 30.04.2012 г., 14:22 часа, Снимка СОПА

Акцията е част от обществена кампания за отстраняване на Красимира Божкова - Кателиева от длъжността началник на Службата по геодезия, картография и кадастър - Варна и за натиск върху министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и главния прокурор Борис Велчев да не се потулва случаят с побоя над 68 годишния Кънчо Бонев.

В тази връзка предлагаме на Бойко Борисов да жертва веднага Красимира Божкова, защото след нея напират директорът на ОДМВР - Варна Димитър Димитров заради поведението на полицаите от ІІ РПУ, както и областният управител Данчо Симеонов с неговото скандално пълномощно за ТИМ.

Напомняме, че Службата по геодезия, картография и кадастър във Варна е първата институция, престанала да смята Алея първа за част от Морската градина на Варна и за непродаваема изключителна държавна собственост, в резултат от което земята е преактувана в частна държавна собственост и преотстъпена на ТИМ.

Но какви професионални качества, образование, житейски опит, манталитет и любов трябва да притежава една жена-началник, за да изпрати охранител да преследва и пребива 68 (шестдесет и осем) годишен гражданин заради лист непотребна хартия? По мнение на СОПА е наложително службата по кадастъра във Варна да се освободи веднага от упражняването на бойните умения на ТИМ върху граждани, а охранителят Вълю Колев и шефката му да получат в най-скоро време справедливи наказания.

Рекламният афиш е поставен на централния вход на сградата на държавната администрация на бул."Цар Освободител" 76 Г в град Варна, в която се помещава и Службата по геодезия, картография и кадастър. Говори се, че Бойко Борисов щял да слага такава реклама и на вратата на "Дондуков" 1 в София.

Силата на ЗДОИ

По данни от медиите, Красимира Божкова вече отказва да разговаря с журналисти. Дали забраната е дошла от неин началник или адвокат, или от ТИМ не е ясно. Ето защо с оглед изясняването на ситуацията в тази служба, на 27.04.2012 г. СОПА подаде следните три заявления по ЗДОИ, адресирани персонално до покрилата се началничка:

Заявление вх.№ 94-11847 от 27.04.2012 г., с което се иска копие от Заповед № РД-20-03-1 /30.01.2009 г. на началника на СГКК – гр. Варна за издаване на кадастрална карта за Морската градина във връзка с проекта „Алея първа", заради която на 24.04.2012 г. 68 (шестдесет и осем) годишният заявител Кънчо Бонев е бит, разкървавен и арестуван

Заявление вх.№ 94-11848 от 27.04.2012 г. относно задълженията и правомощията на охраната на СГКК - гр. Варна преди, по време и след побоя над Кънчо Бонев

Заявление вх.№ 94-11849 от 27.04.2012 г. относно наличието на вътрешни правила за дейността на СГКК, включително при обслужването на граждани

Лъжите на МВР

ОДМВР-Варна разпространи невярната и позоряща информация, че гражданският активист Кънчо Бонев се опитал да изнесе и открадне документи от Службата по кадастъра. Според полицията, действията на Красимира Божкова, изпратила охранител да преследва и пребива гражданина заради въпросния непотребен хартиен лист, както и действията на самия бияч, били правомерни. На Кънчо Бонев обаче щяла да му бъде наложена глоба по указа за борба с дребното хулиганство или дори случаят да има за него още по-тежки последици. Освен за кражбата, същият източник е разпространил и невярната информация, че полицията не била изобщо задържала (арестувала) Кънчо Бонев, а че само му били снети обяснения и той бил освободен веднага. Разбира се, това е друга безсрамна, неморална и долнопробна лъжа.

68 годишният гражданин е бил качен насинен, разкървавен и с белезници на линейката, с горна граница на кръвното налягане 180, като почти четири часа след задържането му е отказван достъп до адвокат. Ако ОДМВР-Варна не са съгласни, да ни опровергаят. Ако полицаите от ІІ РПУ са били командвани от прокурор, нека го назоват, за да не се сещаме само за адвокатите на ТИМ.

Коментар

СОПА не се наема да квалифицира деянието на говорителя на ОДМВР - Варна, който изглежда е самият директор, само като клевета или обида по отношение на Кънчо Бонев или пък само като въпрос на полицейски морал. Става въпрос за нещо много по-сериозно. Твърдяното деяние е позорящо не само общественика Кънчо Бонев. Налице е опит да бъде дискредитирана дейността на всички защитници на Морската градина във Варна и цялото гражданско общество в страната, подкрепящо инициативата. В този смисъл е позорящо тиражирането на каквато и да е дезинформация, на каквито и да са неверни обстоятелства, омаловажаващи значението на силната гражданска съпротива срещу намаляването на площта и застрояването на Морската градина, срещу мафиотското сътрудничество на държавни служители с престъпници с бели якички и манипулирането на фактите за мащабното организирано финансово престъпление по казуса "ТИМ - Алея първа", съизмеримо по размера на финансовия интерес с приходите от трафик на хора и проституция, от незаконна търговия с оръжие, наркотици, петрол и други подобни, в което е ангажирана цялата държавна машина, за да прикрие погазването от институциите на върховенството на закона.

Всъщност сега колкото по-дълго Красимира Божкова не си вдига служебния телефон и шефовете й мълчат за побоя, колкото повече Борис Велчев, Цветан Цветанов и Бойко Борисов мълчат за ТИМ и Алея първа, толкова по-силно всичко това се чува в Европа и извън Европа. И толкова по-скоро българите може не само да забравят за любовта си към ГЕРБ, но и да извадят на улицата всичко, което им се е насъбрало в душите, а не само това за Морската градина и Алея първа.

Юлиян Чолаков

СОПА

Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията, СОПА

Публикувана на 05/01/12 08:24 http://www.bivol.bg/sopa-contra-tim.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване