05/06/12 07:43
(http://www.azcheta.com/)

На пазар за щастие

Смятам, че има книги, които могат да помогнат на един мъж да разбира жените по-добре. Не като универсално лекарство, просто като възможност да погледнат от женската гледна точка и да започнат да се замислят. Което означава, че има и такива книги, които могат да направят обратното. Така че ви представям "На пазар за съпруга" на Стивън Уингейт - книга за мъже, която всяка жена трябва да прочете...

Различни разкази, с различни по социален и семеен статус разказващи мъже, еднаква дилема - това ли е жената на моя живот. Както винаги в живота, не навсякъде има хепи-енд, не навсякъде правилното решение изглежда "правилно", но в любовта е така - "за тази работа трябват двама". Без значение дали си на 25, влюбен в съседката-вдовица, или ти предстои съвсем скоро да се ожениш за страхотното момиче, с което сте заедно толкова много години, дали си напълно самостоятелен и успял или зависиш от волята на жената до себе си - изборът какво да правиш с живота си не е лесен. При мъжете е още по-отговорен и идва много по-трудно, така че често не е ясно кой е силният пол...

Няма нужда да търсиш сюжет в разказите, защото или такъв няма, или съвсем не е от значените. Но да виждаш всичко, което един мъж чувства, и да го усещаш със собственото си не е нещо, което може да прочетеш всеки ден... Стивън Уингейт наистина е успял да създаде различни и като усещане, и като начин на изразяване образи от почти цялата територия на САЩ. Затова, както добре знаем, се изисква голямо майсторство.

Рядко отбелязвам силния превод, защото в работата на преводачите често влиза условието да е незабележима (жалко, но факт). Този път обаче няма как да се пропусне страхотната работа на Златка Паскалева, чиято намеса лесно ще разпознаете по плавно адаптираните сложни конструкции и фразеологизми.

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване