05/07/12 12:44
(http://www.azcheta.com/)

През април: Остри стрели срещу гладни зомбита!

Биткаджийски беше този април. Поразяващите стрели на Катнис достигаха зомбита наред, но възможно ли беше да спечели срещу милиардните орди, които превзеха Земята? В света на фантазията всичко е възможно, естествено...

ОК, този път май се издадох още в началото и няма да създавам драматично напрежение, както в текстовете ми за нашите бестселъри през март и февруари. Промоцията ни на трилогията „Игрите на глада” триумфира за втори месец поред, изпреварвайки със съвсем малко чудовищната „Z-та световна война”, която заля книжарниците едва след богата предварителна продажба в „Книга за теб” (същата възможност ви предалагаме само ние за първата по рода си книга за онлайн бизнес в България „На 1 клик разстояние” на Александър Ненов).

Убедени сме, че втората позиция на зомбитата ще ги амбицира още повече, особено след като успяха да се класират във втория тур на Първите годишни Читателски награди „Книга за теб” във всяка категория, в която бяха номинирани.

Третата позиция остана за трилогията „Милениум”, която продължава да удържа фронта с упоритостта на своите главни герои Микаел и Лисбет.

Непосредствено след нея се наредиха с близки продажби няколко книги, които обичайно не влизат в бестселъровите класации заради по-сериозната си публика. Всичко това се дължи на посещението на израелския историк Шломо Занд, автор на „Изобретяването на еврейския народ”, а покрай нея имаше и засилен интерес към рационалните шедьоври на Ричард Докинс„Делюзията Бог” и „Най-великото шоу на Земята”.

За мен, като апологет на тези книги, това е безкрайно удоволствие. Към тази плеяда до края на седмицата ще се добави и още един знаков автор – Сам Харис и неговия шедьовър „Моралният пейзаж”, последният завършен превод на прекрасния преводач Петьо Ангелов, който вчера ни напусна завинаги. Горд съм, че работих с него по ред страхотни книги. Поклон, приятелю!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване