05/17/12 07:04
(http://vasvalch.com/)

Heineken с бутилка-хамелеон

Отдавна не съм ви писала за дизайн и опаковки, но ето, че имало и подобни нови неща. Днес постът ми е в чест на една “хамелеонска” бутилка от Heineken. Няма какво да си говорим, добрият дизайн е традиция за холандците, а пък производителите на напитки са особено привързани към бутилките си – все пак и тук, както навсякъде, важи правилото “по дрехите посрещат”.

Бутилката с минималистичен дизайн доста добре предава премиум-позиционирането на Heineken. Но това не е всичко – бутилката си има два вида “дрешки” за дневни и нощни преживявания. На UV-светлина (разбирай в доста дискотеки и нощни клубове) се появяват падащи звезди. Новите одежди на Heineken вече могат да се видят в САЩ, Китай, Италия и още 30 държави.

heineken_str_bottles

Но от компанията са помислили и за детайлите и представят бутилката преди официалната й премиера на бранд мениджърите по света. Изпращат им капсула с магнитен механизъм, при отварянето на която започва да свети UV светлина. Ефектът е доста интересен.

heineken_str_bottle_capsule

Тук опаковката е основно маркетингово средство.



Още по темата:

  1. Писмо в бутилка
  2. Телевизия в бутилка

Публикувана на 05/17/12 07:04 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/VJVjZjsGZ8c/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване