05/17/12 15:31
(http://www.azcheta.com/)

Покажи ни хавлия, за да... ти дадем награда

Ако 24-ти май е официален национален празник, то 25-ти май е много специален ден за една определена група хора - тези, които са се докоснали до неподражаемото чувство за хумор и ирония на Дъглас Адамс. На тази дата хора по целия свят отбелязват "Деня на хавлията".

Иначе профанното текстилно изделие има голямо значение за оцеляването на доста редкия вид хора - галактическите стопаджии, за които разстоянието от Джаглан Бета до Сантрагинус 5 е нищожно като това между София и Тетевен. За хавлията в Пътеводителя е написано, че "...На първо място тя е много ценна в чисто практическо отношение – можеш да се загърнеш с нея, за да се топлиш, докато подскачаш по мразовитите луни на Джаглан Бета; можеш да легнеш върху нея на плажа, покрит с жарък мраморен пясък, и да дишаш опияняващия морски въздух на Сантрагинус V;...Но преди всичко, тя е изключително ценна в психологическо отношение. Кой знае защо, ако един страг (страг = нестопаджия) открие, че стопаджията носи хавлията със себе си, автоматично стига до заключението, че си има и четка за зъби, кърпа за лице, сапун, кутия с бисквити, манерка, компас, карта, кълбо, капан, спрей против комари, екипировка за дъждовно време, космическо облекло и т. н., и т. н… "

"Хей, сас ли го онзи хупи Дъглас Адамс? Те това се казва фруд – наистина знае де му е хавлията."

Ако си фруд, ако винаги имаш подръка хавлия и ако обичаш великия Дъглас Адамс, то тогава конкурсът на Азчета е само за теб:

Снимай се с любимата си хавлия, изпрати ни снимка на towelday@azcheta.com до 24 май 2012г. Ние ще я публикуваме в специалния албум в Читалнята, а ти навий приятелите си да я харесат или да коментират под нея. Снимката събрала най-голям общ брой коментари и харесвания, ще спечели специалното издание, което включва "Дърк Джентли - холистична детективска агенция" и "Дългият мрачен следобеден чай на душата" от Дългас Адамс, любезно предоставен ни от издателство "Дамян Яков". Победителят ще обявим на 25.05.2012г.

Разгледайте и албума със снимки от конкурса за "Деня на хавлията" през 2010 година.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване