05/21/12 08:26
(http://www.azcheta.com/)

Е-книгите с троен скок във Великобритания за година

Троен ръст в броя на четящите електронни книги във Великобритания само за една година отбелязва представително проучване на Bowker "Да разбереш дигиталния потребител". Над 31% от възрастните на Острова планират да си купят дигитално четиво през следващите 6 месеца, като същия отговор през февруари 2011 г. са дали едва 10% от анкетираните.

И докато мъжете са по-склонни да си купуват е-книги отколкото хартиени издания, жените имат по-разнообразни предпочитания, сочи още изследването. Дамите харчат повече за е-книги и свалят много повече безплатни издания.

Със своите 40% като най-предпочитано устройство за четене на е-книги Kindle изпреварва десктоп компютрите и лаптопите, които преди година са събирали общо 45% дял, но сега са паднали малко над 30%. Таблетите са удвоили своя дял в тази класация, достигайки до 12%.

Проучването на Bowker "Да разбереш дигиталния потребител" се провежда за втори път и изследва нагласите и отношенията към пазара на електронни книги между британските потребители. В това издание са се включили над 3000 души на възраст между 16 и 84 години, покривайки като съотношение основните демографски показатели на населението за достигане на национална представителност за Великобритания.

Вижте как според данните на Bowker се е променяло потребителското поведение спрямо е-книгите във Великобритания по пол и възрастови групи през последната година и половина:


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване