05/26/12 12:26
(http://www.azcheta.com/)

Ще оцелее ли европейското книгоиздаване?

Фъргъл Тобин, Президент на Федерацията на европейските издатели ще изнесе лекция на 29 май 2012 г. от 16 ч. в 13 зала на Факултета по журналистика и масова комуникация, ул Московска № 49.

Федерацията на европейските издатели е независимото сдружение с нестопанска цел на националните асоциации на книгоиздателите от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство. Основана през 1967 г., тя представлява интересите на 27 национални асоциации пред европейските институции, като оказва и юридическа помощ на своите членове. Федерацията на европейските издатели е гласът на най-мощната културна индустрия в Европа - книгоиздаването с неговите 23.5 милиарда евро годишен оборот и 135 000 заети на пълен работен ден.

Фъргъл Тобин е завършил специалностите история, английска литература и философия в Юнивърсити Колидж - Дъблин. След като работи няколко години в Лондон, той се връща в Ирландия и постъпва на работа в най-голямото издателство в страната - "Джил&Макмилън". През 1994 г. става негов директор, какъвто е и досега.
От 2002 до 2004 г. г-н Тобин е президент на Ирландската асоциация на книгоиздателите и неин представител във Федерацията на европейските издатели. През 2008 г. е избран за вицепрезидент на федерацията, а от 2010 г. е неин президент.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване