06/09/12 07:21
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №18

18

Ето, че дойде време за седмичното ми обобщение. С кафе и мъфин в събота се пише доста по-добре, отколкото в работен ден. И все пак, за да не се разсейвам, съм ви оставила шест интересни линка за четене, плюс едно уикендско видео. Ще си говорим за креативни кампании, банерна реклама, блогване, силата на интранет мрежите, както и за low-cost маркетинг. Да започваме!

  1. Реклама: благодарение на Борис стигнах до една много готина колеция в Pinterest, където са събрани видеа на яки кампании, които трябва да оберат част от наградите на Cannes Lions. Всички case study спотове показват иновативни начини за използване на технологиите. Общите аспекти са интерактивност, интеграция на социалните медии и viral-разпространение.
  2. Банери: чудесно е, когато излизат каквито и да било данни за българския онлайн пазар, а ето, че SocialEvo споделят доста конкретни цифри от Gemius по отношение на банерната реклама. Средният CTR у нас е 0,36%, а 85% от всички кампании разчитат само на традиционни банерни формати.
  3. Блогове: Крис Броган е направил доста интересна лекция за основните пречки пред блогърите. Дали имате проблем с намирането на време или с измислянето на подходяща тема, съветите на Броган ще помогнат.
  4. Писане: И за да допълним темата за блоговете, ProBlogger пусна полезен материал за писането на чернови в блога. За да имате нещо близо до съвършеното от първия опит, трябва да си отделите поне 45 минути и да пишете с идея за вашия ключов читател.
  5. Интранет: Вътрешните мрежи традиционно са смятани за удоволствие само на най-големите компании, както и за пълна отживелица от зората на Интернета. Social Media Today прави крачка встрани и показва, че интранет мрежите са още живи и еволюират. Те се крепят на потребителско съдържание, но и на добра поддръжка.
  6. Нулев бюджет: в четвъртък се проведе поредното издание на семинара Интернет маркетинг с нулев бюджет. Тъй като не успях да се включа на място, само слушам реакции и гледам презентации. Те са качени за свободно сваляне на сайта на събитието, така че можете да изтеглите всички презентации.

И за финал – едно усмихващо видео. Ето такова предложение за брак чакат доста девойки (не че ще откажат на друг сценарий, ако човекът е правилният). А целият свят научи за видеото, след като оригиналната версия има над 13 милиона гледания. Вижте го:

Приятен уикенд!

___
снимка: 2inches



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №7
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №9
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №8

Публикувана на 06/09/12 07:21 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/h38MWRcGupE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване