06/10/12 13:17
(http://greentech-bg.net/)

В Черно море израелска компания тества генератори на електричество от морските вълни (видео)

Базираната в Израел компания Eco Wave Power (EWP) завърши първата фаза тестове в открити води на своята инсталация за добив на енергия от вълните. През април инсталацията със среден размер беше успешно инсталирана във водите на Черно море. По-рано в края на миналата година бяха направени лабораторни тестове на инсталацията в Института по хидромеханика в Киев.

По време на тестовете в Черно море компанията изпитва характеристиките на две различни модификации – “Wave Clapper” и „Power Wing”, както и измерва количеството генерирана енергия на инсталацията при различни височини на вълните и честоти. Също така се правят наблюдения за влиянието на странични вълни, взаимодействите на инсталациите, поставени в непосредствена близост една до друга, както и механизмите за защита при буря и вълнение.

Бизнес моделът на EWP е фокусиран върху използването на евтини материали и ниски експлоатационни разходи. Според компанията, когато техният продукт стъпи на пазара, разходите за неговата инсталация и експлоатация ще бъдат най-ниските в сравнение с всяка друга възобновима или традиционна технология за добив на електроенергия.

Компанията вече си е осигурила финансиране за 3 пилотни проекта в открити води, както и пълномащабна инсталация, способна да захрани с електроенергия над 1000 домакинства. Следващата стъпка е устройствата да се инсталират в друго крайбрежие, с което да се демонстрира на потенциалните клиенти, че могат да работят ефективно в почти всякаква морска среда. След което предстои изграждането на първата комерсиална централа за добив на електроенергия от морски вълни.

Още една компания от Израел има подобни сериозни претенции за добив на енергия от морските води – това е SDE Energy с техния хидравличен генератор, задвижван от морските вълни. В тяхната фабрика в Тел Авив се произвеждат еднокиловатови генератори. Те също имат вече реализирана своя инсталация в Китай с помощта на китайското правителсво.

По материали от: theenergycollective

Публикувана на 06/10/12 13:17 http://feedproxy.google.com/~r/Greentech-bg/~3/-xVgKiqf6sI/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване