06/10/12 08:40
(http://ivo.bg/)

Впрегнаха бебета и бабета в генерирането на възторг от АЕЦ „Козлодуй“

По липса на Айфелова кула и Статуя на свободата, чиито еквивалент в София държи във вдигнатата си ръка не факела на свободага, а оръжието на тържествуващата чужда окупация над България, у нас организират туристически обиколки на ядрените енергоблокове с цел да предизвикат възхищение сред посетителите по формулата на Ленин за електрификацията като основно условие за построяването на комунизма. Единствената оцеляла едрогабаритна светиня на икономическата дружба с рухналия СССР се оказва нещо като туристическа дестинация, нещо като рекламно лице, нещо като декор за облъчване на българските граждани с атомния апетит на най—мощното руско-българско лоби, което търка образа си с възторга на бебета и бабета, доведени в централата не толкова сами да се уверят в нейната прекрасност, колкото като повод за това бъде написано от журналята и така четящите градани сами да хлъцнат от щастие и да хлътнат в пропагандния капан на уверенията, че си имаме чудесна, спретната, чиста и най-вече СИГУРНА атомна централа, наследена от времето на чернобилския социалистически просперитет.

Прочетете репортажа, в който автентично са посочени месеците на бебетата и годините на бабатета. Не е ли чудесна идеята на новия шеф на АЕЦ „Козлодуй“, който самият е един Алис в страната на атомните чудеса, но копменсира бебешкото си ниво на познание с популистки хватки, усвоени от номерата на управлавящата партия и нейните предшественици! Споменете си само как президентът Първанов отиде (все пак) в дома в Могилино, направен печално световно известен от БиБиСи заради страданието на изоставените там български деца.Първата му реакция бе да заклейми чужденците, които направили филм „без любов към България“, но половин година по-късно отиде при малките нещастници, за да ги гушка пред сервилните журналистически камери.

От изявлението на новия директор на централата Валентин Николов за акцията като символ на загрижеността му за необходимостта младите да заобичат ядреното лоби още от бебешка възраст и да се подготвят по този начин за бъдещата си работа в тази Хеопсова пирамида на социалистическата ни икономика, струи енергичен оптимизъм в най-добрите традиции на победилия себе си комунизъм.

“Бебета влязоха в АЕЦ “Козлодуй”
9 юни 2012, 20:41

Козлодуй, България

Най-малките посетители в АЕЦ “Козлодуй” в Деня на отворени врати бяха две бебенца, централата раpгледаха и много ученици. Това са 6-месечната Снежана Пламенова Ангелова от Козлодуй и 7-месечната Йохана Герхард Хьофер от София. Най-възрастната бе Николина Аврамова от гр. Лом, на 72 г.
Атомната електроцентрала разгледаха и много организирани групи–ученици от Националната природо-математическа гимназия “Акад. Любомир Чакалов”в София, професионалната гимназия по ядрена енергетика “Игор Курчатов” в Козлодуй, потребители на Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Враца, и др.
За гостите бяха организирани посещения на командните и машинните зали, както и на 440-мегаватовите втори и трети блок, така и на 1000-мегаватовите пети и шести енергоблок. Технологията на производство на електричество от ядрена енергия бе разяснена от опитни специалисти, които придружаваха групите по време на обиколките.

“Ядрената енергетика се нуждае от млади хора и затова искрено се радваме на техния интерес към атомната електроцентрала.” Това заяви по време на Деня на отворени врати днес изпълнителният директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД Валентин Николов, съобщиха от пресцентъра на електроцентралата”./БЛИЦ

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване