06/13/12 14:28
(http://nellyo.wordpress.com/)

Цената на истината: цялата истина по телевизора

По програма  Нова телевизия    в предаването  Цената на истината, излъчено от 20.00ч. до 21.00 ч., водещият задава въпроси на участничката М. в присъствието на 16-годишния й син Г. за нейната връзка с 19-годишния С. – включително за правене на секс без презерватив и за извършените от М. аборти.

Съветът  за електронни медии налага имуществена санкция в размер на 8 000 лева за нарушение на чл.17 ал.2 ЗРТ (добри нрави).

Нова тв в касационна жалба:  Показването на истината, на цялата истина, не може да накърнява добрите нрави.

Решение на Административния  съд София -град:

При предварителната подготовка на предаването водещият е подбрал въпроси, които, макар и да нямат открито порнографско съдържание, предизвикват с пошлостта си негативни емоции у възрастната публика и действат деморализиращо върху подрастващите. Когато истината е пошла, тя не е обществена ценност. Електронните медии следва на първо място да се съобразяват с правилата за благоприличие и да си осигуряват зрителски интерес с приемливи за обществото телевизионни формати. В случая зрителският интерес, съответно приходите на телевизията, се осигуряват чрез пошлостта, за което крайната цена се плаща от обществото.

Решението на районния съд е правилно и следва да бъде оставено в сила.


Публикувана на 06/13/12 14:28 http://nellyo.wordpress.com/2012/06/13/cem_case_truth/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване