06/16/12 07:43
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №19

19

Уикендът започва с диня, капучино и една позабравена плейлиста на Gotye в Тубата. Имам и малко материали за споделяне с вас. Тази седмица ми попадна интересна информация за PR-измерване в традиционните медии, нуждите на мобилните служители, измерването на позиции в социалните медии, Google Analytics и справянето с хейтъри. Списъкът не е толкова дълъг, колкото обикновено, но пък и лятото не е време за много четене :) Да започваме!

  1. Измерване: вече имаме стандарти за измерване на ефекта от традиционни медийни канали. Новината видях в блога на measurement-кралицата Katie Paine. Тя описва подробно кое как може и трябва да се измерва. Съмнявам се, че тези стандарти най-накрая ще убият AVE, но са добър начин за по-точно измерване на PR резултати.
  2. Мобилност: Altimeter Group излязоха с поредния си адски полезен доклад, който сега се фокусира върху мобилността на служителите в компанията. За да създадете мобилна екосистема, трябва да оцените нуждите на всеки вид служители и след това да намерите подходящите начини за задоволяването на тези нужди. Как – вижте в доклада.
  3. Брандинг: Mashable публикуваха списък с девет начина за измерване на здравето на вашата марка в социалните медии. Всяка метрика е последвана от кратко обяснение защо трябва да ви пука. Мисля, че информацията е полезна и смилаема за хората, които не са навътре със социални медии – това обикновено са вашите клиенти или мениджъри, затова е важно да можете да им преведете данните ясно.
  4. Анализи: едно подробно описание на новите функции в модула Social Reporting на Google Analytics. Social Media Examiner обясняват терминологията и ползите зад отделните функции. Ако все още не сте задълбали в тази част на Analytics, определено ви е време – дори и да не получавате голям трафик от социални медии (в което се съмнявам), тук ще видите индикатори как да го повишите.
  5. Хейтъри: и за финал днес – един много готин пример за справянето с хейтъри. Иво Илиев разказва за опита си със Студио Модерна. Разказът показва, че и у нас има компании, които се държат адекватно и умеят да наблюдават дигиталната среда. Как са реагирали колегите на един негативен статус във Facebook вижте в поста.

И за финал – едно готино видео за различният поглед на охранителните камери, дело на Coca-Cola :)

Приятен уикенд!

___
снимка: Eva the Weaver



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №15
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №11
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №13

Публикувана на 06/16/12 07:43 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/Q9pRxM6H5N4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване