06/19/12 10:43
(http://www.bivol.bg/)

bTV реагира на публикацията за акциите на Вики Политова в ПИБ

Capture_decran_2012-06-19_a_14.47.34

Това е становището на телевизия bTV изпратено до редакцията със следния придружаващ текст:

"Приложено изпращам становището на bTV относно изявлението на г-н Сидеров на прес-конференция, дадена на 18 юни и отразена при вас - http://www.bivol.bg/btv-pib.html. Моля да отразите и нашата позиция."

Държим да уточним, че нямаме нищо общо с пресконференцията на Сидеров и не сме я отразявали по никакъв начин. Изнесените в нашата публикация факти говорят сами за себе си.

Г-н Сидеров явно си е присвоил избирателно едно журналистическо разследване на Биволъ, за да си прави политическа реклама. Той премълчава нашата централна теза за порочните зависимости между власт, престъпни капитали и медии. Ако действията на г-н Сидеров са в обществен интерес, в което се съмняваме, той би трябвало да цитира коректно докладите на САЩ за "гнилите ябълки" в банковата система, да назове поименно кои са тези банки и да призове съответните органи да започнат проверки за пране на пари и раздаване на необезпечени кредити.

Не е ясно какви правомощия има една парламентарна комисия, за да разследва частното имущество на г-жа Политова, която не заема обществен пост. Ясно е обаче, че няма вреда обществото да бъде информирано за финансовите интереси на ръководството и собствениците на водещи медии.

Биволъ няма как да окаже натиск за промяна на редакционната политика на bTV, но не сме и очаквали една олигархична медия да обслужва други, освен олигархичните интереси. Особено когато тези интереси са на преките собственици и ръководители на медията. Действително най-добрият коректив е общественото доверие, което напоследък е силно накърнено по отношение на bTV, но не само. Истинска свобода на словото в България има само в интернет. Тази наша позиция заявихме и на срещата за свободата на пресата в Европейския парламент на 6-ти юни 2012 г.

Публикувана на 06/19/12 10:43 http://www.bivol.bg/btv-politova-otgovor.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване