06/19/12 07:53
(http://ivo.bg/)

„Върхушка от коментари“ във вихрушката на сирийската далавера на ТВ7

И днес правителствения канал ТВ 7 изля помията си върху мен. Ще оставя обидните квалификации настрана, но не и истината, опакована в целофана на разрешението от страна на премиера Борисов вчера, който даде сигнал за разправа с моя милост и в резултат Бареков днес марширува върху главата ми.

Дали да ги оставя да се гаврят солово с телевизионния си камшик и да лъжат какво съм бил казал, кога точно, защо и по чия поръчка? Това ме съветват някои, които смятат, че завъртането на името ми в устата на самия премиер Борисов като негов враг е знак за моята „значимост” и това би трябвало да ме удовлетворява ( едва ли не да съм горд)? А на ТВ 7 не трябвало да се обяснявам, защото никой не ги гледа ( това чух и от висш служител на МНвР, където са разгневени от удара на банкерския телевизионен канал срещу имиджа на България по темата за Сирия).

Може би така бих постъпил, ако моето име беше по-важно от истината-това, че някакъв си примитив, натоварен с властта да пропагандира каквото му заповядват, ще издевателства над името ми, е по-скоро комплимент за мен. Бях смутен в един период, когато същият, гузен заради опитите си да защитава президента Първанов от мен, беше решил да „стопля отношенията” и няколко пъти изрече комплименти по мой адрес и от екрана на Би Ти Ви и на ТВ 7 ( бил съм „морален стожер”, единственият, който сам казал за миналото си, „светъл лъч”др. такива, каквито съм го чувал да сипе по адрес на Тошо Тошев). Защото комплиментите от устата на подобен търгаш, който дори се опита да ме купи, канейки ме на „разговор” ( защото от личен опит си мисли, че всички са като него и са за продан , и е само въпрос на цена) крият опасността някой да си помисли, че имам нещо общо с него.

Но истината трябва да се знае макар и с цената да преодолявам погнусата си от този род задочно общуване.

Явно много ги и заболяло, че „разконспирирах” абсурда ТВ 7 изведнъж, точно след прогонването на сирийския посланик от София, да се окаже любимец на сирийския режим и в типичния грандомански маниер на Бареков да се самообяви за световен информационен фактор за истината за положението в Сирия. Такава беше заявката му- ни повече, ни по-малко. После се оказа, че изпратената там със световна претенция репортерка най-провинциално ( и понякога фактологически объркано) започна да бълва пропагандата на режима.

И не аз се „обяснявам” сега на ТВ 7 след като извадиха срещу мен любимото си оръжие на личната саморазправа с посочения им от началството враг, а те се обясняват вече гузно за зрителите, не пропускайки обаче отмъстително да ме замесят в контекста на лъжите, в които са се оплели. За целта стигнаха дотам да внушават, че имам нещо общо с корпоративните им интриги, оставяйки зрителите да си мислят например, че съм бил в Брюксел с парите на Любомир Павлов и едва ли не тъкмо тогава съм обърнал внимание на сирийския абсурд на ТВ 7, докато „героичната” Гайтанджиева ( изразът е на Бареков от предишно предаване) е била в…Хомс ( хихикат по мой адрес, че съм казал, че не е в Хомс, когато тя е била там, а всъщност Бареков анонсира последната кореспонденция на Гайтанджиева от Сирия именно като пряко включване от Хомс, а се оказа, че Гайтанджиева кротко си чете написаното коментарче от хотела в Дамаск).

Разминаването с истината, поругана отново в студиото на банкерския канал, е точно седмица във времето по отношение на Брюксел, а що се отнася до общуването с Любомир Павлов- около 20 години. Ако той искаше и можеше да ме купи, щеше да го е направил с пост за мен в медиите си. А в Брюксел, където по едно съвпадение бях по покана на Европейския парламент за семинар за свободата на словото в Русия, както и преди това, не съм разменил и дума с него. Но за лъжците от ТВ 7 това няма значение…

Сега тандемът Бареков-Гайтанджиева започна да се оправдава ( защото със сигурност е имало остри въпроси от страна на съюзниците, заради които все пак Борисов и компания са ги накарали да глътнат обратно част от онази сирийска официална пропаганда, която бълваха от Дамаск). И им е много удобно, разчитайки на мълчанието на останалите медии, да изопачават написаното от мен като едва ли не опит да отрека, че в Сирия роля има Ал Кайда. Припомням кратко първия си публицистичен изстрел срещу злополучната им сирийска далавера:

На кой генерал(исимус) козирува ТВ 7
Иво Инджев ⋅ юни 13, 2012 ⋅
Българската официозна ТВ 7 излъчи днес репортаж, който 100 процента обслужи пропагандата на сирийския режим и неговите учители от КГБ. От Дамаск специалният пратеник на телевизията Диляна Гайтанджиева разказа какво са й сервирали наготово нейните любезни домакини. Зрителите в България научиха любимата на кървавия режим на Башар Асад версия за атентатите като дело на терористи срещу неговото управление.
Без капка съмнение за манипулация и съмнение ТВ 7 излъчи нещо като интервю. От екрана беше демонстриран удобен за сирийския режим „свидетел”, осигурен за такива като желаещите да гълтат и повръщат за зрителите пропагандата, като Гайтанджиева и нейния началник в София Бареков, прокарващи удобната за управляващите в Сирия главорези версия за „Ал Кайда” като движеща сила на съпротива срещу режима. Класика в пропагандата: хиперболизиране на част от истината за целите на оневиняването на злодействата на касапите във властта и на терена на войната срещу сирийския народ.”

Сега, след като започнаха на 13 юни с онази пропагандна канонада, в която всичко случващо се в Сирия беше обяснявано от тях с любимия на Башар Асад и руските му покровители аргумент „Ал Кайда”, обслужващият персонал от българския телевизионен канал го увърта вече, че ( вече!) не му е съвсем ясно кои са въоръжените противници на режима, но пък Гайтанджиева се била разровила в ислямистките сайтове и установила, че тъкмо „Ал Кайда” е поела отговорност за един атентат в Дамаск. Това си е направо принос към методологията за разкриване на злодеи в световен мащаб- напълно в духа на призивите на Бареков за саморазправа с престъпници, чиято вина той лично подозира за доказана много преди произнасянето на следователи и съдии.

Такава поредна жалка картинка се разигра и днес в този тв канал , в рамките на която Бареков участва с подсказващи въпроси към репортерката си: „ не ти ли се струва, че са прекалено мистериозни силите, които водят сраженията” срещу правителствените сили в Сирия. На което получи отговор, че (вече ) така й се струва. И в добавка репортерката си призна чистосърдечно, че не е виждала жив бунтовник ( а именно това е моят акцент в серията от статиите ми: екипът на канала беше просто прегърнат от режима, което е възможно само при пълни гаранции за лоялност към него) и че искала да види бунтовник, ама бунтовниците не пожелали да се срещнат с нея в Хомс. Уникум! Тя пристига с цели батальони правителствени войски и очаква това да предизвика доверието на отсрещната страна, все едно, че става дума за студиото на техния канал „Гореща точка” в хотел „Радисън” в София, чийто основен специалитет е да организира надвиквания, претендиращи за публицистика, спекулирайки с желанието на гостите да си кажат мнението дори и от тяхната трибуна.

Няма да преразказвам инфантилния им разговор по сложния казус в Сирия, но Бареков и служителката му направо вече чупят рекорди по трупане на лъжи в отчаян опит да изпълнят новата поръчка- да замажат огромния гаф на телевизията, която дори не си прави труда да прикрива, че е пропагандна тояга на властта, налагайки ме в мое отсъствие на принципа, че приносителят на лошите вести трябва да бъде убит.

В този смисъл е интересно да видим докъде ще стигнат и дали в някакъв момент властта ще се усети, че принципът „цялата пара в дудука”, който прилагат чрез пропагандата си, надува всъщност пищялката на тяхното бъдещо отсвирване- ако не е и настоящо по отношение на онова, което си мислят в доста западни столици за „съюзник”, който официално е в първите редици на общата позиция по най-острия международен спор в момента, а иначе се заиграва с противниковия лагер чрез своята телевизионна свирка. Тя зачена днес следното изречение от страна на Бареков, който се опитва да хвърли мост между сирийския провал на мисията си и вкусната за населението тема за лошия милионер Павлов ( за разлика от” добрите” милионери в лагера на властта). Затваряйки сирийската врата зад гърба си,както се надява, той с ентусиазъм похвали своята подчинена:
„Върхушка от коментари предизвикаха твоите разследвания за имотите на Любомир Павлов”!

Каква фройдистка грешка отново! Защото разследването може и да 100 процентно автентично в този случай, но че е поръчано от върхушката, в това едва ли някой се съмнява.

А вихрушката от коментари по най-важната от премълчаваните теми в България (уви, в това я превърнаха) , свързана с обяснението кой и как води за носа народа по свирката на олигархичните й господари, ще продължи. Не съм поръчвал казачока им и няма да подскачам в неговия ритъм, задаван от шумоленето на рубли.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване