07/02/12 08:32
(http://ivo.bg/)

Пожарът на Витоша с мярка за неотклонение от Цветанов

Ще рече някой, че се заяждам и … нека бъде прав.Защото все някой трябва да се опита да каже на вицепремиера Цветан Цветанов, че трябва да усмири устрема на обещанията си за добри новини. В желанието си да ни зарадва на всяка цена вчера той прогнозира, че пожарът на Витоша щял да бъде овладян до края на светлата част на деня. После се стъмни и пожарът не пожела да сбъдне невярната му прогноза.

Въпросът не е в това, дали е „познал” или дори не е толкова важно, че е сбъркал, а че вечно бърза да нагоди събитията към своята амбиция да представя нещата такива, каквито му се иска да бъдат.

Случаите, в които вътрешният министър спринтира в публичното пространство с някое неоснователно възклицание от рода на „имаме задържан”, са много. Един от тях причини на арестувания гражданин Пламен Трифонов 125 дни в ареста без да има вина за убийството на младата Яна в София, за което беше набеден от МВР.

Ами когато обяви, че арестуваният тук Банев бил обвинен в Швейцария за трафик на 10 тона кокаин и пране на пари, което наложи прокуратурата да го опровергава?

Ами изхвърлянията му по време на избори, когато в качеството си шеф на предизборния партиен щаб сипе пожелания за успехи на ГЕРБ, които само часове по-късно се оказват доста преувеличени?

Списъкът с фактите в това отношение е дълъг и капката с обещанието на Цветанов пожарът на Витоша да бъде потушен за броени часове, макар и вече втори ден да продължава да гори, би трябвало да прелее чашата на търпението по отношение на този род управленско тичане пред вятъра. Защото всички знаем приказката за лъжливото овчарче, но Цветанов май направо си живее в нея като главен герой на народната мъдрост, според която измаменото доверие на хората води до това, че стадото става лесна плячка на вълците.

Да си представим следната (почти) фантастична ситуация: в един прекрасен ден властта наистина съкрушава престъпността и Цветанов отново светкавично ни съобщава новината. Само че няма да има кой да му повярва. И така ще си останем неосведомени. Ще пропуснем (покрай ушите си) празничното събитие и ще продължим да вярваме на очите си, че пожарът на грабежите, корупцията, продажбата и трафикът на наркотици все така гори въпреки уверенията от (почти) най-високо място в държавата, че е вече потушен в светлата част на управлението на ГЕРБ.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване