07/06/12 02:20
(http://socialevo.net/)

Как да създадем успешна инфографика (ръководство)

Добре подготвената инфографика може да подсили сериозно позициите ви в търсещите машини, да подобри разпознаваемостта на марката ви и да ви докара много директни посетители в сайта. Пример за една от най-успешните инфографики на 2011 година е на уеб агенцията R.O.I.Media от Южна Африка, която създаде инфографика на тема „Анатомията на перфектния уебсайт“. Въпросното изображение, което може да видите по-долу, събра 11 800 туита и 5620 Facebook споделяния – а една статия може ли да събере толкова?

 

Източник: R.O.I. Media Web Design

По-долу ще изброя основните етапи на плана за създаване на една добре подготвена инфографика.

 

1. Грабваща идея

Не правете инфографика само за да имате инфографика. Трябва ви интересна идея, която да грабне вашата целева група. Не забравяйте, че основната ви цел е да накарате хората да я споделят. Поради това идеята и качеството на изображението са едни от най-важните фактори за успешното му популяризиране на пазара.

 

2. Проучване

Направете усърдно проучване за статистически данни на вашата инфографика. И не пестете време. Това е гръбнакът на вашата работа. В какви сайтове да се търси зависи изцяло от вашата ниша. Напишете просто темата в Google и зад нея добавете „figures“ или „statistics“. Добри източници на статистика са Eurostat и SocialBakers (за социални медии). Сайтът www.worldometers.info също съдържа интересни данни, актуализирани в реално време. Ако правите българска инфографика, препоръчвам или да добавяте „статистика/и“ след ключовите думи при търсене, или да превеждате информация от чужди сайтове. Все пак нищо не пречи да потърсите в Националния статистически институт.

Подобни статии:

  1. Ръководство за таргетирана реклама в Twitter [Инфографика]
  2. Какво са инфографиките и как да извлечем полза за SEO от тях
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване