07/06/12 21:51
(http://greentech-bg.net/)

Отново рекорд за слънчевата енергия в Германия

Произведеното електричество от слънце в Германия отбеляза нов рекорд - за първите 6 месеца на 2012 г. към мрежата са подадени 14.7 TWh. Освен това тази енергия е покрила между 10 и 50% от пиковото търсене всеки ден. Нарастването спрямо първата половина на 2011 година е с 50%, като за цялата 2011 електроенергията от слънце е 19 TWh.

Докато 1 200 000 соларни инсталации, собственост на домакинствата или на бизнеса произвеждат чиста енергия, от януари до април 2012 година са присъединени нови 73,756 инсталации с обща мощност 2 328 MW според доклад на Bundesnetzagentur (Federal Network Agency). С това общата инсталирана мощност в страната достига почти 28 GW в края на първото полугодие на настоящата година.

На видеото е показано присъединяването на 500 000 соларни инсталации в Германия, за периода януари 2009 г. до септември 2011 г.

Прави впечатление, че веднага може да се определи къде е посткомунистическата част на страната – там проектите са предимно големи комерсиални централи, за разлика от територията на бившата Федерална република, където инсталациите са собственост предимно на отделните домакинства,кооперативи, фермери и фирми,малки общински проекти, или много по-близо до т.нар. децентрализирана енергетика на бъдещето.

Освен това „Слънчевата революция“ в Германия няма данни да води към фалит бизнеса,домакинствата и общините. Интензивността на слънчевото греене там е доста по-малка в сравнение с България, така че още веднъж следва да посочим несъстоятелността на енергийната политика тук като причина за тежките последици от нея за всички нас, потребителите, а не бумът на изграждане на нови мощности.

Вижте на следващото видео кой притежава възобновяемите мощности в Германия и убийствено сравнение между цените на електроенергията в Германия и Франция през февруари тази година!

Публикувана на 07/06/12 21:51 http://feedproxy.google.com/~r/Greentech-bg/~3/DgJWY5KxuXw/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване