07/08/12 07:04
(http://vasvalch.com/)

Моята малка тайна

тайна

Имам да ви споделя една тайна. Малко е неприлична. Не, не стават дума за това, което си мислите – става дума за кино. Трудно ми е да го кажа направо, затова затварям очи, поемам дълбоко въздух и изплювам камъчето. Обичам да гледам романтични филми. Ето, казах го. Ще ви разбера напълно, ако сега затворите блога, но всеки си има недостатъци – приемете това като един от моите!

Като по-малка имах извинение – все пак на 14 не разбираш достатъчно от кино и редовното гледане на “Безсъници в Сиатъл” е още един порок на възрастта, сходен на леките експерименти с пушенето. Тогава спокойно можеш да махнеш с ръка и да го отдадеш на пубертета. Но сега вече нямам извинение. Разбирам достатъчно от кино и имам опит, за да съзнавам, че това, което правя, е напълно непростимо, особено когато се случва с пълното знание за последствията.

И за да сте напълно наясно със сериозността на положението, ще ви разкрия още нещо: преди да пусна филма, поглеждам рейтинга в IMDB! Да, правилно ме разбрахте – напълно наясно съм с последствията при натискане на бутона Play. И ако само при вида на рейтинг 6.2 за Battleship се отказвам да ходя на кино, при 5.9 за The Lucky One просто махвам с ръка и си приготвям пуканките (нарочно не слагам линкове, не бих ви го причинила). Разбирате ли, не става дума за незнание, съвсем преднамерено е.

Понякога положението се усложнява. Не просто гледам, а и съпреживявам! Дори когато сюжетът е плосък, актьорите играят напълно неправдоподобно, а характерите на героите са опростенчески като в детска книжка. Седя като на тръни, докато не се целунат, после пък не мога да спра да се чудя дали ще се вземат. Това си е едно постоянно емоционално изпитание за моите тъй или иначе опънати нерви. С финалните надписи после си тананикаме заедно някоя песен поне толкова лесно забравима, колкото и току-що свършилия филм.

В своя защита мога да кажа, че оценявам и истински добрите филми. Харесвам Алмодовар, чакам с нетърпение новите заглавия на Бъртън и Скорсезе. Гледането на романтични филми е едно от онези малки прегрешения, като изяждането на цял шоколад, дори когато искаш да почнеш диета. Затова, моля ви, не ме съдете строго. Поне бях откровена!

___
снимка: alee_04



Още по темата:

  1. Моята гордост
  2. Моята къща
  3. Интересна телевизия

Публикувана на 07/08/12 07:04 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/kzv5vXdO6UE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване