07/10/12 02:27
(http://socialevo.net/)

Еволюцията на социалния маркетинг

След като Facebook тотално промени навиците на хората и мотивира брандовете да търсят лична комуникация със своите настоящи и бъдещи клиенти, сега дойде времето, в което социалният маркетинг еволюира и предоставя нови възможности за бизнеса. Тази промяна открива нови измерения за развитието на онлайн бизнеса, предоставяйки множество предимства както за търговците, така и за техните клиенти.

Аз и екипът ми бяхме вдъхновени от тази нова насока, в която пое социалният маркетинг, и именно затова решихме да допринесем за развитието му, като разработихме  инструмент, чрез който да улесним максимално трансформацията на ефективната комуникация в директни продажби. Създадохме платформата за Facebook магазини Vivid Store, за да улесним максимално развитието на бизнеса в социалната мрежа и да отворим врати за нови възможности.

Търговията във Facebook е една постоянно развиваща се тенденция, която до две години ще бъде наложена масово в социалната мрежа, както се случи и с фирмените фен страници. Постоянно развиващата се платформа на Vivid Store може да спомогне за развитието на онлайн търговията в България. Именно затова се стремим да предоставим най-ефективното и удобно решение и да вдъхновим повече хора да се възползват от преимуществата да имат собствен онлайн магазин във Facebook.

За няколко месеца в платформата бяха добавени много нови функции, които да улеснят максимално търговците и да им предоставят повече възможности. Преди броени дни стартира и версия 1.7.0 на Vivid Store, в която обърнахме специално внимание на оптимизацията и лесната популяризация на Facebook магазините, както и на лесната им навигация и персонализация. Версия 1.7.0 включва:

– Максимално улеснена администрация

Предоставяме възможност на нашите клиенти сами да създават и управляват своите магазини, без да е необходимо да имат специални технически умения.

- Нова визия на Facebook магазините

С обновената версия на Vivid Store можете да избирате дизайн за Facebook магазина си, като в момента са активни три базови темплейта, които могат да бъдат персонализирани спрямо индивидуалните нужди и желания.

Всеки един от предлаганите темплейти предоставя възможност за:

- Активиране на голям основен слайдер с неограничен брой слайдове, който лесно може да бъде активиран или деактивиран;
- Добавяне на банери и линкове;
- Лесно управление и персонализиране на основното меню на магазина;
- Добавяне на неограничен брой категории, подкатегории, продукти и производители.

Освен всичко това предлагаме и възможност за изработка на авторски дизайн, който да бъде използван само за даден магазин. Можем да интегрираме и предоставен от клиента дизайн. На този етап тези услуги са „premium“ и се доплаща допълнително за тях.

 

- Неограничени възможности за интеграция

Facebook магазините Vivid Store могат да бъдат интегрирани с няколко клика в неограничен брой фен страници или сайтове/блогове чрез iFrame, без да се изисква наличието на друга карт система.

 

- Нови опции за споделяне

В обновената версия на платформата интегрирахме „Like“ бутон и бутон за споделяне на продукти в Twitter, чрез които нашите клиенти могат да се докоснат до лавинообразния ефект на социалната мрежа и достигането до много нови потенциални клиенти.

Магазините Vivid Store имат и нова функция, чрез която търговците могат да публикуват продуктите от своя Facebook магазин на стената на фен страницата си. Смятаме, че тази функция може да допринесе изключително много за развитието на всеки един магазин.

 

- SEO и статистики

Магазините Vivid Store имат SEO модул, чрез който можете да добавите ключови думи, описание и пр. с цел оптимизирате на магазина си за търсачките. Могат да се интегрират:

- Google Analytics
- Google Webmaster
- Tyxo.bg

 

- Нови разплащателни методи

В новата версия на Vivid Store са включени няколко разплащателни метода, които са напълно достатъчни за осъществяването на търговия онлайн:

- ePay.bg
- Easy pay
- Paypal
- Наложен платеж

 

- Максимално улеснена доставка

С цел да улесним максимално един от най-важните процеси в онлайн търговията – удобната доставка – съвместно с Еконт Експрес разработихме много удобен и функционален модул за доставка. С него търговците ще улеснят максимално доставките, като автоматизират подготовката на товарителниците и оптимизират разходите за доставка. Приложението ще е удобно и на клиентите на Facebook магазините Vivid Store, които ще могат да получават информация за цената на куриерската услуга спрямо теглото на покупката и мястото, на което ще бъде доставена поръчката. Те имат и опцията да определят типа и условията за доставка.

 

- За летящ старт на новите Facebook магазини (а и не само) предлагаме и новата опция – “Продуктов Feed” към Pazaruvaj.com

Pazaruvaj.com е най-популярната българска платформа за сравнение на цени, която е надежден справочник за онлайн пазаруване. Тази нова функция ви позволява да интегрирате лесно продукти от магазина си директно в платформата на Pazaruvaj.com.

 

Можете да се уверите сами в предимствата да продавате в най-популярната социална мрежа, като се регистрирате и създадете своя Facebook магазин напълно безплатно за 14-дневен тестов период. За всякакви въпроси, мнения и препоръки свържете се с нас, използвайки тази контактна форма.

Нека заедно направим онлайн търговията в България по-силна и по-успешна! Успехи!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване