07/11/12 10:14
(http://ivo.bg/)

От Би Ти Ви препращат зрителите към умрял вестник за „повече информация“

В отворено писмо до медиите служителите на вече несъществуващия в. “Класа” призовават собственика “в сянка” Красимир Гергов и издателят Милен Герасимов да изчистят задълженията си към тях. В противен случай ще заведат дело срещу „поредните мошеници и измамници в медиите“, се казва в писмото.

Във времето между 1-и юни и 1-и юли нито един от “шефовете” не намери за нужно да съобщи лично да служителите си за бъдещите промени и за това, какво се случва с вестника. Тази роля беше отредена на заместник главния редактор Иглика Горанова, която съобщаваше на хората различните новини. Всички останали се изпокриха по кабинетите си, а разминавайки се по коридорите на офисите, извръщаха срамно глави,се казва още в писмото.

“Срамно е, че се стига до тук, но силите на всички ни се изчерпиха. Знаем, че с това писмо няма да получим възнагражденията си (тях ще ги получим по съдебен път, както си му е редът), но пък сме сигурни, че то ще стигне до много хора и определено ще разбуни духовете в страната”, завършва писмото на журналистите./БЛИЦ

В тази тъжна история няма нищо радостно, но има все пак една смешка от областта на черния хумор в жълтия ни медиен свят: за починалия вестник „Класа” се говори като за съвсем жив не другаде, а от основната медийна трибуна на същия собственик „в сянка”. В централните новини на Би Ти Ви, водещата по рейтинг и приходи от реклами телевизия в България, най-редовно препращат зрителите „за повече информация- утре във в. „Класа”.

Смях на гробищата! Вероятно защото са чужди. У нас солидарността между журналистите е сред стъпканите ценности, които все пак лекичко се бяха прихванали на нашата неблагоприятна за такава култура почва.

На това буквално му се казва „от умрял писмо”. Писмо от класа!

Не че ще ме чуят и ще ме послушат, но призовавам колегите, които пишат и четат новините на Би Ти Ви, да не се подиграват с трупа на една редакция и съответно- със зрителите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване