07/11/12 12:56
(http://nellyo.wordpress.com/)

Цифров преход – планът приет

Днес МС е приел План за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-Т) в България.

Правителството прие Планът е изготвен в изпълнение на изискване на Закона за електронните съобщения и с него се изпълняват поети от страната ни ангажименти пред Европейския съюз и международни организации.

Планът включва етапите, сроковете и условията за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-Т) с крайна дата за изключване на наземното аналогово телевизионно радиоразпръскване в България на 1 септември 2013 г.

 Министър Дянков:

В момента цифровизацията не е по силите на бюджета и държавата възнамерява да поиска отлагане на прехода към ефирно цифрово излъчване пред Европейската комисия. Това каза днес вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, минути след заседанието на кабинета, на който бе приет планът за прехода към дигитално излъчване в страната.

Министър Московски:

Българите ще имат възможност да гледат дванадесет безплатни телевизионни програми от септември 2013 г. Ивайло Московски информира, че средствата ще бъдат отпускани поетапно, като приоритет ще има осигуряването на честотен ресурс за комуникационната мрежа за ж.п. линията Пловдив – Свиленград.

 

 


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване