07/14/12 05:09
(http://socialevo.net/)

YouFace – социалната мрежа на Узбекистан

YouFace - социалната мрежа на Узбекистан

Социална мрежа на Узбекистан? Да, истина е! YouFace.uz стартира на 21 май тази година и за по-малко от месец набира 300 ползватели. Към днешна дата не намерих бройката им, но се увеличиха с 1 в мое лице, за да разбера за какво става дума и заслужава ли си. Русия и бившите й републики винаги са били голям пазар и много от днешните иновации са признати там.

Моята разходка из мрежата даде следните резултати: лесно се регистрираш, дори няма нужда от потвърждение по имейл; попълването на профила също не затруднява и го правиш, ако искаш, естествено. На профила има опция да добавиш корица, а ако не я добавиш, той не изглежда никак грозен с празно поле отгоре, както е във Facebook. 

На профила има опция да добавиш корица, а ако не я добавиш, той не изглежда никак грозен с празно поле отгоре, както е във Facebook.

Има рейтинг на потребителя, който не може сам да качваш/сваляш. Интересна статистика за това колко профила е посетил потребителят, а не колко са гледали неговия – за съжаление на всички, които искат това да бъде реалност. Друго интересно е, че когато потребителят попълни града, в който живее, в потока от новини се появяват потребителите от този град.

Друго интересно е, че когато потребителят попълни града, в който живее, в потока от новини се появяват потребителите от този град.

Така изглежда началната страница, дори активирах прозорчето, от което може да се избере езикът, на който желаете да бъде изписвано всичко. Едно голямо БРАВО за това, че още в началото има английски език. Така любопитните като мен по-лесно се ориентират за какво става въпрос. Е, и руският няма да ме затрудни, но виж узбекския… там и Google translate не ми помага. Както виждате от скрийншота, има „харесва ми“, „коментирай“ и „сподели“. При „сподели“ дори може да се изпрати дадената новина по имейл. Относно парите… вдясно са показани менюта YouMoney и всеки нов член стратира с 10 такива пари. Засега единственото, за което се сещам, че може да се ползват, са подаръци. Дори в личния профил на всеки има отброяване колко подаръка е получил. Това са виртуални играчки, цветя и други подобни неща. Тази функция много напомня на vkontakte.ru всъщност. Също така има и Marketplace, където може да се купуват/продават реални неща, предлагани от потребителите. В Activity feed освен статус, снимки, линкове и всичко, познато ни от Facebook, можете да списвате своя блог. Тази фукнция прилича на Note на Facebook, но пък, като вече казах, е изнесена в менюто.

Тази фукнция прилича на Note на Facebook, но пък, като вече казах, е изнесена в менюто.

Известията, поканите за приятелство и личните съобщения са горе и се виждат лесно. Както е лесно търсенето  по групи – блогове, музика, събития. 

Относно страниците в YouFace – нещо средно между група и бизнес страница във Facebook. Лесно се създава и лесно се изтрива. Много удобно при публикуване на стената на страницата е изборът дали да бъде от името страницата, или от собствено име. Настройките също са удобни – може да се направи страницата видима за всички, дори и за тези, които не са я харесали, и те също могат да публикуват неща на стената й, но може и да не е така. Както написах, страниците са нещо средно между група и бизнес страница.

Както написах, страниците са нещо средно между група и бизнес страница.

И последно за чата. Да, естествено, че има такъв.

И последно за чата. Да, естествено, че има такъв.

Има класни стаи, а ако няма интересна за вас, си създавате. 

Това, приятели, са впечатленията ми от мрежата като цяло. Ако имате бизнес или други интереси в Узбекистан, това е мястото за нови контакти. Само за 1 час успях да разгледам YouFace и лично на мен ми допада. А дали ще стане една от влиятелните мрежи, или просто ще е поредната тийн-масова-чат-стая… Ну, поживем увидем.

Подобни статии:

  1. Социалната мрежа Littlemonsters на Lady Gaga е отворена за всички
  2. Как да измерим социалната ефективност на нашия сайт
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване