07/15/12 07:55
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №22

22

Време е неделно да прегледам новините. Въпреки че тук са събрани материали от последните 2 седмици, пак се получи кратък пост – все пак, лято е, новините са по-малко. Днес ще си говорим за сигурността на кредитните ви карти, скритите функции на Google, намаляващият маркетинг-интерес към Facebook и едно заточение в Аляска. Ще завършим и с едно видео за social-навиците (или липсата им) на CEO-тата. Да започваме!

  1. Сигурност: една новина, която се появи през миналата седмица, но е доста актуална в контекста на всичкото говорене за сигурност в социалните медии. В Twitter съществува акаунт, който ретуитва снимки на кредитни карти, които потребителите пускат в микроблогинг платформата. Идеята има сходна цел като старото PleaseRobMe и отново доказва колко малко мислим, когато използваме социалните медии.
  2. Google: продуктите на Google са толкова всеобхватни, че трудно можете да изпробвате и опознаете всеки от тях. Затова Lifehacker дава добър пищов за някои скрити функционалности на продуктите, които могат да ви бъдат адски полезни. Можете да направите всичко от това да ползвате приложения в Hangouts до това да следите своята GMail активност.
  3. Facebook: всяка технологична вълна си има своя пиков момент и като че ли Facebook вече минава своя – поне ако съдим по интереса на маркетолозите. Данни на eMarketer показват, че все повече маркетинг експерти обръщат по-малко внимание на Facebook спрямо останалата част на мрежата. Само за 6 месеца тенденцията към разпределение на времето в съотношение 20:80 е приета от нови 13% от маркетолозите. Това се дължи както на ръста на други платформи като Pinterest и Tumblr, така и на осъзнаването, че Facebook няма функцията на магически куршум за всяка аудитория. Крайно време беше :)
  4. Фенове: смях се на глас, когато прочетох тази новина и няма как да я пропусна тук. Веригата супермаркети Walmart явно са решили, че трябва да сегментират аудиторията си локално. Затова направиха страници на всички свои магазини и събират фенове със звездно обещание: магазинът с най-много фенове в края на кампанията ще бъде посетен от певеца Pitbull. Това, което маркетолозите явно не са съобразили, е че рапърът не е любимец на целия интернет, а хората се обединяват лесно за забавни каузи онлайн. Резултатът е, че започва нова кампания, която цели “заточването” на Pitbull в Аляска – затова Walmart Kodiak има над 70 000 фенове, докато останалите страници имат 500-1000 фена. На Pitbull ще му е студено…

И за финал, едно видео с интересна информация за активността на CEO-тата в социалните медии:

Приятен уикенд!

___
снимка:  beckycaplice



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №11
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №16
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №3

Публикувана на 07/15/12 07:55 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/ew9_q2QAsaU/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване