07/16/12 03:50
(http://socialevo.net/)

8″ iPad, или войната на пазара за таблети става все по-гореща

Войната за пазара за таблети става все по-гореща

Слуховете за предстоящото пускане на по-малък iPad продължават да се засилват. По-интересното е, че дори The New York Times пуснаха статия по този въпрос. В нея те разкриват, че по-късно тази година можем да очакваме устройство от Apple в категорията на iPhone, iPod Touch и iPad, но с размер на екрана от 7.85”, което се очаква да струва доста по-малко от $499. Покрай слуховете се родиха и много аргументи, подкрепящи и отхвърлящи пускането на такова устройство.

Истината е, че Apple в момента пропускат една ниша. Това са хората, които искат устройство с по-голям екран, отколкото на мобилен телефон, но по-компактно, за да го носят навсякъде със себе си. Точно такива потребители обслужват Amazon с Kindle Fire, Google с Nexus 7, Samsung със Samsung Galaxy Tab и др.

Така днес, особено след статията на The New York Times, идеята за по-малък iPad изглежда още по-разумна. Джон Грубър също застана зад 7.85” като размер на екрана, дори приведе аргументи в негова полза. Очаква се екранът всъщност да е по технологията, предшестваща Retina Display. По този начин Apple ще избегнат фрагментацията в портфолиото си от устройства с различни размери на екрани – нещо, което е донякъде недостатъкът на Android устройствата. Така ще е по-лесно и за Apple, и за разработчиците на приложения. Най-облагодетелствани обаче ще са потребителите, които искат малки устройства. В същото време вече не е никак чудно, че се появиха и слухове за по-голям Kindle Fire от Amazon. Всички искат порция от сладкия таблет-пай. Съвсем скоро ще разберем кои слухове са били верни.

Преди няколко седмици си свалих всички подкастове с участието на Стийв Джобс в All Things Digital Conference. На първата, тази през 2003 г., Стийв много интересно защитава идеята, че “потребителите искат клавиатура”. Затова и според него таблетите – име, преди запазено за лаптоп с чувствителен на допир и лесно въртящ се екран, получаваше – просто ще се провалят. Няколко години по-късно Apple пуснаха iPad, с който предизвикаха революция. Днес всеки иска таблет, защото са малки, умни и бързи и на тях можеш да правиш още повече, отколкото на мобилния си телефон.

Вие бихте ли си взели по-евтин и по-малък iPad, пък бил той и с друго име? Колко му е Apple да убият iPod Touch и на негово място да пуснат 8”-ово устройство?

Снимка: 9to5Mac

Подобни статии:

  1. Любителите на iPad могат да поръчват над 2 устройства
  2. Apple ще бори пазара с „Рециклираща програма“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване