07/17/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Глобиха RIM с $147.2 милиона за патенти

Глобиха RIM с $147.2 милиона за патенти

Една от най-нашумелите в последно време компании за смартфони, RIM, ще понесе пореден удар върху разклатеното си състояние. Стана ясно, че RIM ще трябва да заплати сумата от $147.2 милиона за нарушение на патенти, които принадлежат на компания, наречена Mformation. Проблемът е възникнал, когато е било установено, че устройствата, произведени от RIM, използват технология на Mformation, което е в разрез с патентните ограничения.

Съдът в Сан Франциско е наложил голямата глоба на RIM, като е сметнал, че иновацията е използвана неправомерно в 18.4 милиона комплекта, а реалната цена е $8 долара. Така, след изчисленията се получава, че компанията ще заплати обезщетение от $147.2 милиона на Mformation. Подобна глоба ще усложни изключително много финансовото положение на RIM, тъй като знаем, че те определено не се намират в цветущо състояние. Очакваме дори да се появят отново слухове за това кой ще се опита да придобие смартфон гиганта.

Mformation произвежда иновативни решения от далечната 1990-та година. Нашите продукти се използват от голям брой производители на мобилни устройства и мобилни оператори, за да бъде улеснена работата, но също така и да се подобри преживяването от потребителя,“ споделят от Mformation.

На по-късен етап става ясно, че патентите, които са били нарушени от RIM, засягат технология, позволяваща синхронизация и наблюдение на информацията от разстояние.

Снимка: RIM

Подобни статии:

  1. Google застрашени от глоба, възлизаща на $22.5 милиона
  2. Google купува още патенти от IBM
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване