07/17/12 02:05
(http://socialevo.net/)

Чек лист: 12 неща, които трябва да направиш, след като си публикувал блог пост

Вече си готов със своя блог пост? Тази инфо графика представлява списък с 12 неща, които трябва да направиш сега, ако искаш твоя пост да стигне до повече хора.

Накратко най-важното:

1. Ключови думи

Селектирай най-подходящите ключови думи и фрази. Можеш да използваш за помощ безплатния инструмент на Google Adwords за ключови думи, за да ти помогне. Виж какво се търси и прецени кои ключови думи и фрази да ползваш.

2. RSS хранилките

Използвай ги добре. Извлечи максимума от тях.

3. Кратък URL

Не пропускай тази стъпка.

4. Поствай статията в социалните мрежи няколко пъти в различни дни … по различно време. Разнообразявай и самото съобщение при шерване.

5. Не забравяй добрата стара стратегия за публикуване на линк към статията в други сайтове, форуми и прочие. Поискай и мнението на другите хора за статията. Така ще увеличиш посещенията неминуемо.

6. Използвай сайтове като StumbleUpon, Reddit и Digg. Ключът към успех в тези общности е да даваш повече, отколкото получаваш.

7. Коментирай в други блогове!

8.  Помагай на хора в Twitter.

9. Много хитър ход е да добавиш линк към актуалния си блог пост, когато изпращаш мейл. Признавам си, че дори аз не ползвах този подход, но вече започвам. Аз лично поставях линк към основната страница, но когато линкът всеки път е различен и актуален, посещаемостта ще е много по-висока. Сигурен съм, че ще има ефект.

10. Прати директен линк към новия пост на свои клиенти, които биха имали интерес да го прочетат.

11. Добави поста към следващия „newsletter“, който пускаш.

12. Помоли други блогъри да споделят линка към твоя пост. Помни, че никой не е успял сам. Не е срамно да поискаш помощ. Разбира се, не пропускай да върнеш жеста!

Подобни статии:

  1. 6 основни неща, които трябва да знаете за препоръките в Linkedin!
  2. 6 основни SEO грешки, от които да пазите сайта си
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване